Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Útok psa na dítě (3) v sázavském kempu: Zvíře holčičce odtrhlo tvář, tvrdí svědkyně!

Aktualizováno -
9. května 2022
19:52
Autor: ČTK, rc - 
9. května 2022
12:02

Policisté prověřují nedělní incident, při němž pes v Sázavě na Benešovsku vážně zranil tříletou holčičku, jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Po psovi i jeho majiteli nadále pátrají. Dívka je mimo ohrožení života, utrpěla středně těžká zranění a je stále v péči lékařů. Provozovatelka kempu Cíl, v němž k útoku došlo, pro CNN Prima News popsala, co se dělo po útoku. Holčička prý měla odtrženou tvář!

Incident se stal v neděli před 11:00 v kempu Cíl. Provozovatelka kempu Lenka Kuchlerová pro CNN Prima News uvedla, že viděla tatínka, jak nese v náručí malou holčičku v náručí. „A viděla jsem, že má odtrženou tvář. Běžela jsem pro lékárničku a poskytla jsem jí první pomoc. Přiložila jsem tlakový obvaz a pak jsme v podstatě čekali na záchranku,“ popsala dramatické chvíle.

Podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové se v té době konala výstava pastýřských plemen psů. V tu chvíli se tak v kempu pohybovaly desítky zvířat a to z celé republiky. „V oblasti chatky, kde se to stalo, jich mohlo být osm až deset. Všichni byli přivázaní. Neřeknu vám, jak měli dlouhá vodítka, ale prostě ta holčička tam vběhla,“ dodala provozovatelka kempu.

„Zjišťujeme, jak k celé události došlo. V tuhle chvíli ani nevíme, jaký pes dívce zranění způsobil. Prověřují se majitelé psů, kteří se v tu dobu na místě nacházeli,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. „Benešovští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Policisté nadále prověřují, jak k celému incidentu došlo,“ dodala mluvčí.

Video  Policisté pátrají po muži, který se v bytě na Chodově údajně pokusil znásilnit ženu. (září 2021)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

kralovna-vsech-mori ( 9. května 2022 22:02 )

A je to jasné. Rodiče si nehlídali děcko. Pes byl přivázaný a byla to výstava. Majitel psa ani nemusí vědět co se stalo a že to udělal zrovna jeho pes. Vina rodičů, nikoho jiného. Chudák holka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání