Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dítě zemřelo pod koly náklaďáku na závodech na Kladensku: Policie případ šetří jako usmrcení z nedbalosti

Autor: ČTK, Jan Doležal - 
2. května 2022
13:40

Tragickou smrt dítěte na závodech trucků v sobotu v Černuci na Kladensku policie vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti. Uvedla to na webu policejní mluvčí Michaela Richterová. Chlapeček podle policie vběhl pod kola náklaďáku a zemřel na místě.

„V současné době a i v následujících dnech budou kriminalisté vyslýchat všechny osoby, které byly přítomny na místě události. Kromě těchto úkonů budou také zjišťovat veškeré okolnosti této tragédie, co jí předcházelo a zda také ze strany pořadatelů byla dostatečně zajištěna trať a bezpečnost diváků,“ uvedla Richterová. Areál policisté v sobotu zadokumentovali i pomocí dronu.

Neštěstí se stalo při závodu Mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu v sobotu odpoledne uplynulý víkend. Závody, kterých se účastnilo zhruba 600 diváků, se měly konat v sobotu a v neděli, nedělní program pořadatelé zrušili.

Svědek tvrdí, že osmikolová Tatra 813 „pancéřák“ byla povolána k vyproštění jiné převrácené tatry. A projížděla sekcí, kudy chodily celé proudy lidí. „Dalo by se to považovat za divácká místa,“ napsal návštěvník závodů na sociální síť. Řidič jel podle něj bezohledně a cestou do kopce nemohl vidět přes horizont, za kterým chodili lidé ke stánkům.

Video  Při závodech nákladních vozů zemřelo na Kladensku dítě.  - Blesk - Vašek Burian
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání