Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie na přivaděči k dálnici D1 v Brně: Žena nepřežila nehodu

ilustrační foto)
ilustrační foto)  (Autor: aktu.cz)
Autor: ČTK - 
5. března 2022
10:10

Smrtelná havárie uzavřela v sobotu ráno v Brně nájezd na dálnici D1 u 203. kilometru ve směru na Ostravu. Zemřela jedna žena z auta. Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Michaely Bothové ošetřili záchranáři ještě dva další muže, skončili v nemocnici. Dálnice je průjezdná. Místo nehody řidiči objíždějí a připojují se na dálnici na 207. exitu Rohlenka. 

Havárie se stala v místě, kde se dálniční přivaděč stáčí směrem doleva před nájezdem na dálnici. "Ve voze cestovali tři lidé. Z toho jedna cestující podlehla zraněním a další dva lidé se zranili," řekl policejní mluvčí Petr Vala.

Podle Bothové zemřela žena ještě před příjezdem záchranářů. "Už jsme jí nemohli pomoci. V péči jsme měli další dva účastníky nehody. Muže jsme ošetřili a k vyloučení vážnějších zranění jsme je převezli na urgentní příjmy obou brněnských fakultních nemocnic," dodala Bothová.

Podle policejního mluvčího je přivaděč pro dopravu uzavřený. Uzavření potrvá po dobu vyšetřování. Provoz je omezený i na jednom pruhu blízké dálnice. "Jinak je ale dálnice průjezdná a vše je bez komplikací," poznamenal Vala, který dodal, že s ohledem na víkend problémy v dopravě nevznikají.

VIDEO: Jak se chovat na místě dopravní nehody

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání