Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Senior na Trutnovsku srazil ženu s kočárkem! Policisté mu naměřili přes tři promile

Opilý senior na Trutnovsku srazil mámu s kočárkem!
Opilý senior na Trutnovsku srazil mámu s kočárkem!  (Autor: Policie ČR)
Autor: štt - 
12. dubna 2022
10:12

Řidič na Trutnovsku vyjel mimo vozovku a srazil chodkyni s kočárkem. Přivolaní policisté během dechové zkoušky u jednasedmdesátiletého řidiče naměřili přes tři promile alkoholu. Způsobená škoda je zanedbatelná a nikdo naštěstí neutrpěl žádné zranění.

V neděli 10. dubna vyjel řidič vozidla značky Hyundai mimo vozovku. Na silnici III. třídy v obci Starobucké Debrné srazil chodkyni s kočárkem. Dítě bylo ihned převezeno do nemocnice, kde lékaři nenašli žádné zranění. Bez újmy vyvázla jak žena, tak senior, u kterého policisté na místě provedli dechovkou zkoušku. Výsledek byl alarmující – 3,3 promile alkoholu.

Muž nejenže řídil pod vlivem, ale odmítl strážníkům předložit doklad totožnosti a řidičský průkaz. Způsobená škoda na autě a kočárku byla odhadnuta na tisíc korun.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestní čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě způsobení nehody hrozí řidiči trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ informovala Iva Kormošová na webu Policie ČR.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání