Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Češka se postavila před soud v Islámábádu: Nová naděje pro Terezu H.

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
3. března 2022
07:26

Že by se konečně na Terezu H. (25) usmálo štěstí? Češka se objevila ve čtvrtek u Vrchního soudu v Islámábádu. V pákistánské metropoli podala žádost o vízum a návrat pasu, které by jí umožnily konečně vycestovat z muslimské země. I když už byla plavovláska zproštěna obvinění z pašování drog, stále je v ní uvězněna.

Případ Terezy H. začal v lednu 2018, kdy byla na letišti v Láhauru zadržena s necelými devíti kilogramy heroinu. Ty celníci našli ve skrytém dnu jejího zavazadla. Češka od začátku tvrdila, že je nevinná a že právě ona je v celém případu obětí. V březnu 2019 byla však z pašování usvědčena a odsouzena k 8 letům a 8 měsícům vězení.

Rozsudek však byl nepravomocný, a proto se Češka hned v dubnu téhož roku proti němu odvolala. Pak pro Terezu začalo neskutečné martyrium. Odvolací řízení bylo stále oddalováno. Až v listopadu 2021 konečně dosáhla svého a soud ji z obvinění zprostil. Ze země se jí však stále nepodařilo vycestovat. Zabaven jí byl dokonce cestovní pas.

Celníci jí zabavili osobní věci

Celníci se navíc odvolali proti zprošťovacímu rozsudku soudu. Zabaveny ji k tomu byly i osobní věci. Když se ve středu pokusila Češka vycestovat ze země, na letišti narazila. Ve čtvrtek se proto postavila před Vrchní soud v Islámábádu, kde požádala o vystavení víza a navrácení cestovního pasu, které by jí umožnily návrat do vlasti.

Tereza dorazila do soudní síně s právníkem Saifen ul Malúkem a zástupcem české ambasády. K případu se veřejně vyjadřovat nechtěla, ale vypadala v dobré fyzické i psychické kondici. Zdroj Blesk.cz z Pákistánu potvrdil, že Češka podala soudci Amiru Farúkovi oficiální žádost o návrat do své domoviny.

Dva týdny čekání

Požaduje také navrácení pasu a osobních věcí, které zadrželi celníci. Žádost byla přijata, ale vyhověno jí prozatím nebylo. Tereza tak stále nemůže opustit Pákistán. Svítá jí však naděje. Úřad Ministerstva vnitra si vzal dvoutýdenní lhůtu na vyřízení žádosti. Češka doufá, že se její čas strávený v zemi chýlí ke konci...

AZOV ( 3. března 2022 17:02 )

Jak příznačné, na zdejší občany se valí a ještě valit bude kataklyzmatické zdražování doslova všeho a prakticky neustále, a tady ten shluk buněk v podobě prostitutky a pašeračky nejtvrdších drog, si válí své nečisté a špinavé prodejné tělo za naše peníze.
Svět je v mimořádném úpadku.

usuf ( 3. března 2022 14:11 )

Je to všechno pakáž

usuf ( 3. března 2022 14:09 )

usuf ( 3. března 2022 14:08 )

AT SI TO PLATÍ SAMA. Z FETU TOHO DOST

DanY67 ( 3. března 2022 12:51 )

👍😆🙉

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání