Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mostečan uštípl kabely od výměníku: Stovky lidí připravil o teplo a vodu! Skončil ve vazbě

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
17. února 2022
12:12

Mostečan (38) putoval do vazby za to, že připravil stovky lidí o teplou vodu. U výměníkové stanice chtěl totiž krást kabely, a tak některé z nich přestřihl. Do objektu sklouzl po hromosvodu, lupu si ale moc neužil, byl záhy zadržen. Na krku toho má ale daleko víc.

Vše začalo tím, že muž z Mostu se začátkem minulého týdne v Moskevské ulici vloupal do zaparkovaného auta. O tři dny později pak s komplicem zkoušeli ukrást další auto. To jim naštěstí nevyšlo, při jejich konání je totiž vyrušil majitel.

Dva podezřelí muži se dali okamžitě na útěk, ujížděli na kolech. Naštěstí se je ale policistům podařilo rychle zadržet. „Mostečan ve věku 38 let si za „dvě auta“ od policejního vyšetřovatele převzal sdělení obvinění ze spáchání trestných činů krádež, krádež vloupáním, pokus krádeže vloupáním a poškození cizí věci,“ popsala policejní mluvčí Alena Bartošová.

Dodala, že jde o recidivistu, podobná obvinění si vyslechl i 19letý komplic. Staršímu muži to ale zřejmě nestačilo a ze svých chyb se nepoučil. A tak se o pár dní později vydal zkomplikovat životy stovkám občanům. Vyřadil totiž řídící jednotku výměníkové stanice, která zajišťovala rozvod tepla a teplé vody do paneláků.

„Do objektu se měl Mostečan předtím vloupat, podle svých slov se tam měl dostat po hromosvodu a jeho cílem měly být kabely. S lupem však nestihl zmizet, na místě ho zadrželi přivolaní strážníci a podezřelého předali policistům,“ uvedla policistka. U sebe měl v tu chvíli odštípané kabely, k několika obviněním mu tak přibyl ještě další trestný čin. „Pokud obviněný stane před soudem, vyslechnout si může trest odnětí svobody až na šest let. Věc je nadále ve vyšetřování,“ zakončila mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání