Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž chtěl zastřelit medvěda, ale omylem zabil svého bratra: Zbraň pak obrátil proti sobě

Autor: štt - 
14. února 2022
15:48

Muž z Oregonu si vzal život poté, co omylem zastřelil svého bratra, když nabíjel svou zbraň. Chtěl vystřelit na medvěda, který se potuloval na jejich pozemku. Muž v šoku ještě zavolal na tísňovou linku a dispečerům oznámil tragickou událost. Avšak těsně před příjezdem policie obrátil zbraň proti sobě.

Incident se odehrál v úterý 8. února ráno v obci Sunny Valley okrese Josephine, severně od hranic s Kalifornií. Dle webu BBC ani jeden z mužů zatím nebyl identifikován. Ve státě Oregon žije přibližně 25 000 černých medvědů a majitelé domů jsou průběžně informováni, aby se setkání s nimi vyhýbali.

Úřad šerifa okresu uvedl, že jeden z bratrů nabíjel zbraň s úmyslem výstřelem zastrašit medvěda. Když policie dorazila do domu, našla oba muže mrtvé. Oba s jedním střelným zraněním. Případ v současné době vyšetřuje úřad šerifa a oregonská státní policie. Jejich zjištění budou předána státnímu úřadu soudního lékaře.

Rostoucí počet držitelů zbraní v USA je doprovázen vyšším počtem úmrtí a zranění způsobených neúmyslným výstřelem. Podle údajů Vzdělávacího fondu pro zastavení násilí páchaného střelnými zbraněmi zemře každý rok nešťastnou nehodou téměř na 500 lidí.

Video  Z Francie se přistěhovala do Brna Irina, samice medvěda kamčatského.  - Zoo Brno
Video se připravuje ...

Podívejte se na medvědí galerii:

 

bre-burda ( 14. února 2022 16:44 )

To je taky nápad - střílet medvěda!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání