Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž s nožem řádil v pendolinu v Zábřehu: Před příjezdem vyjednavače se bodl do hrudníku!

Aktualizováno -
2. února 2022
21:44
Autor: VaB, ČTK - 
2. února 2022
18:48

V pendolinu z Prahy do Ostravy se ve středu zabarikádoval ozbrojený muž. Policie vlak odstavila v Zábřehu na Moravě na vedlejší koleji. Cestující evakuovala. Muž byl údajně vyzbrojen nožem a vyhrožoval sebevraždou. Než ho zpacifikovali, stačil sám sebe velice vážně zranit. 

„Nemáme informace, že by někdo byl zraněn,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Další informace zjišťujeme. „Podle mých informací šlo o osobu se sebevražednými úmysly. Jednalo se o pendolino jedoucí z Prahy do Ostravy, které z Prahy odjíždělo v 15.25. Všichni cestující byli v Zábřehu evakuováni z vlaku a pokračují dalšími spoji," uvedl Šťáhlavský, který nemá konkrétní informace o zásahu policie.

Záchranná služba na místo vyslala své posádky, podle jejich mluvčí Lucie Mikiskové nebyl nikdo další zraněn. „Policie muže zavčasu zpacifikovala, bohužel se stihl sebepoškodit ranou do hrudníku, následně došlo k zástavě oběhu a posádka zahájila resuscitaci, která byla úspěšná,“ sdělila Blesku mluvčí, podle které byl starší muž transportován na emergeny FN olomouc.  

Podle policie bylo muži 72 let a ještě před příjezdem vyjednavače si ublížil. „Kriminalisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti této tragické události," uvedli policisté na twitteru. 

Podle iDNES.cz ve vlaku cestovalo asi 140 lidí, ty měl muž s nožem ohrožovat. Na zveřejněném videu je vidět, jak záchranáři a policisté uvnitř vlaku někoho na zemi resuscitují. Cestující podle serveru spekulovali o konfliktu vzniklému kvůli roušce.

Byli jste svědky událostí, k nimž ve vlaku došlo? Napište nám na tip@blesk.cz nebo online@blesk.cz!

Video  Muž s nožem řádil v pendolinu v Zábřehu: Před příjezdem vyjednavače se bodl do hrudníku!  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Skrhola ( 2. února 2022 20:11 )

Měl se radši jít utopit nebo se bodnout někde v parku, kdo ten sajrajt ve vagónu pak má po něm uklízet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání