Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Příběhy zavražděných policistů z Německa: Alexander byl vášnivý fotbalista a jeho kolegyně mladá stážistka

Autor: rix - 
2. února 2022
20:14

Německem otřásla otřesná vražda dvou policistů ve službě. Rutinní dopravní kontrola se zvrtla a začalo se střílet. Mladá policistka ve výcviku Yasmina B. (†24) zemřela ihned a její kolega Alexander K. (†29), vášnivý fotbalista, jen krátce po ní. Rodiny zemřelých truchlí, stejně tak kamarádi, přátelé nebo jejich kolegové. 

Stále není zcela jasné, proč oba pachatelé začali při klasické kontrole střílet. Jisté je ale to, že mladá policistka nestihla ani zareagovat, když jí vrah vpravil kulku do hlavy. Její kolega a zkušený policista palbu ještě stihl opětovat, ale proti dvěma šílencům údajně s brokovnicí a loveckou puškou v rukou neměl šanci. 

„Vyprázdnil na ně zásobník, dohromady po nich vystřelil čtnáctkrát, ale marně,“ popsal policejní viceprezident. Útočníci ho zasáhli čtyřikrát, na místě zemřel. Před policejní stanicí v Kuselu jsou vlajky stažené na půl žerdi, policejní kolegové na místo činu postavili svíčky.

Jak informoval deník Bild, Alexander K. byl policejním dozorcem a ve volném čase byl vášnivým fotbalistou. Ve svém klubu FC Freisen 1920 hrál na postu obránce. Jeho spoluhráči jsou z nechutné vraždy v šoku. „Odešel člověk, se kterým jsme hráli, smáli se a kamarádili. Odešel z našeho života, ale ne z našeho týmu a našich srdcí,“ napsal jeho domovský klub. „Tento čin nelze vyjádřit slovy. Alexandra znám jako fotbalistu. Pěkný mladý muž. Postavil se za náš právní stát a pak se stal obětí tak ohavného činu,“ posteskl si starosta města Freisen.

Smrt mladé stážistky

Tím nejzbabělejším způsobem zastřelil jeden z útočníků mladou policistku Yasminu B. Zrovna měla v ruce baterku a kontrolovala doklady, když ji vrah popravil z bezprostřední blízkosti přímo do hlavy. „Nemohla vůbec nic tušit,“ uvedl viceprezident Schmolzi. Yasmina byla zavražděna v poslední fázi svého výcviku. Byla to její poslední stáž před absolvováním Policejní univerzity v Hunsrücku v květnu 2022.

Podezřelé dopadli

Jak již dříve deník Blesk informoval, policistům netrvalo moc dlouho a brzy už měli v rukou podezřelé. Pomohl jim v tom i fakt, že jeden z mužů zanechal na místě činu své doklady. Policisté vyhlásili pátrání po Andreasi J. (38). Speciální policejní jednotce SEK se tohoto muže a ještě druhého (32) podařilo sebrat v Sulzbachu. Totožnost druhého muže je veřejnosti neznámá.  

„Předpokládáme, že byly použity minimálně dvě zbraně. Stejně tak předpokládáme, že tyto dvě zbraně použili dva podezřelí – tedy že stříleli oba,“ řekl v úterý na tiskové konferenci státní zástupce Stefan Orthen. Podle německého serveru je za možným motivem chladnokrevné vraždy pytláctví. Střelbou to chtěli údajně zamaskovat. Při domovní prohlídce u jednoho z mužů bylo nalezeno velké množství zbraní a střeliva. Předpokládají, že jsou mezi nimi i ty vražedné.

Podle vyšetřovatele do Kuselu přicestovali právě proto, aby pytlačili. V kufru pak mělo být nalezeno „velké množství divokých zvířat“. „Mladší z pytláků se přiznal, že spolu chodili na lov zvěře. Poté také popsal konkrétní situaci na místě. Popřel ale, že by střílel,“ uvedl vyšetřovatel na tiskovce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání