Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie na Kladensku: Dva muže zavalila pětimetrová zeď, jeden z nich (†70) nepřežil

Aktualizováno -
30. ledna 2022
14:19
Autor: rc, ČTK - 
30. ledna 2022
12:46

V neděli v dopoledních hodinách došlo k tragédii u Velkého Přítočna u Kladna. Na dva muže tam zřejmě vlivem silného větru spadla pětimetrová zeď! Na místo vyjely záchranné složky, ovšem jednomu z mužů (†70) přes veškeré snahy lékařů už nebylo pomoci. Druhý zhruba čtyřicetiletý muž byl transportován do nemocnice. Příčiny tragédie jsou předmětem vyšetřování kriminalistů. Oba muži jsou cizinci.

Záchranné složky zasahovaly u Velkého Přítočna na Kladensku, kde došlo k pádu zdi na dva muže. Zeď se na muže zřítila poblíž firmy Stavebniny DEK. 

„Policisté společně se záchranáři vyjížděli v dopoledních hodinách do Velkého Přítočna, kde došlo pravděpodobně vlivem silného větru k pádu asi pětimetrové zdi na dva muže,“ uvedla pro Blesk.cz policejní mluvčí Michaela Richterová. „Jeden přes probíhající resuscitaci podlehl svým zraněním a druhý se zlomenou horní a dolní končetinou byl transportován do nemocnice,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová. S vyprošťováním obou mužů z trosek pomáhali také kladenští hasiči.

„Kladenští kriminalisté se veškerými okolnostmi zabývají,“ dodala policejní mluvčí s tím, že prověřují přesnou příčinu pádu a bude přizván i znalec. "Bude se také zjišťovat, zda tam muži vůbec měli co dělat," řekla Richterová.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání