Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Právnička (†40) před svými dětmi skočila do zamrzlé řeky: Zmizela pod ledem, odnesl ji proud

Autor: pma - 
23. ledna 2022
17:27

Tragická nehoda se odehrála v ruské obci Vyra poblíž Petrohradu. Čtyřicetiletou právničku a matku dvou dětí smetl proud zamrzlé řeky Oredezh před očima jejích dětí. Do řeky žena skočila u příležitosti pravoslavného svátku Zjevení Páně. Její tělo se dosud nenašlo.

Mezi tradice svátku Zjevení Páně patří například zpívání, popisování dveří křídou nebo koupání v ledové vodě zamrzlé řeky. To každoročně praktikují tisíce ruských, ukrajinských i běloruských věřících. Koupání v ledové vodě ale může být životně nebezpečné. Tragická událost spjatá právě se svátkem Zjevení Páně se udála ve středu 19. ledna v ruské obci Vyra poblíž Petrohradu. Čtyřicetiletá právnička chtěla očistit své tělo ponorem do zamrzlé řeky Oredezh. Strhl ji ale silný proud a žena okamžitě zmizela pod ledem.

Celé události přihlížel i její manžel spolu s dcerkami. „Mami, mami, kde jseš?“ volaly dívenky zděšeně. Partner chtěl ženu zachránit, a tak se do ledové vody vydal také, ovšem bez výsledku. A podobně dopadli i přivolaní záchranáři, kterým se tělo nepodařilo najít. Proud řeky byl dle záchranářů okolo 3,5 metrů za sekundu.

Alexander Zuyev, vedoucí záchranné služby VOSVOD, kritizoval místo, které si žena pro ponor vybrala. „Vrhla se na místo, kde nejsou v okolí žádní záchranáři ani vhodné osvětlení. Navíc ledová díra byla v naprosto nevhodné části řeky, kde je hodně silný proud i v létě," citoval ho deník Daily Mail„Je to jedna z nejnebezpečnějších řek v Leningradské oblasti,“ dodal Zuyev.

O tom, že by  žena přežila, záchranáři silně pochybují. Teplota vzduchu se pohybovala kolem -5 °C a teplota vody byla také velmi nízká. Smutným paradoxem je, že ve stejný den byla na řece Oredezh vytvořena „bezpečná“ ledová díra, u které byli přítomni i záchranáři se sanitkou. Díra byla doplněna i o dřevěný rám a schůdky, které pomáhají lidem do vody a ven.

Video  Rusce se očistné koupání v řece stalo osudným.  - Youtube.com/ Viral Tube
Video se připravuje ...

dagmar vernerova ( 24. ledna 2022 17:57 )

Tam je vidět jak ji proud stáhnul pod led. 😱

levicove-smegma ( 23. ledna 2022 21:50 )

V té ledové vodě zůstane dlouho čerstvá.

offline ( 23. ledna 2022 20:10 )

Pokud nenašli tělo, nemohou tvrdit, že není naživu. Ruští lidé jsou zocelení komsomolci a Meresjevové a dokážou neuvěřitelné věci. Klidně může ještě plavat Finským zálivem do Baltského moře a požádat o azyl v Německu. Pak za ní může přijet i rodina a budou to další Noví Němci.

sasa vs.cenzor ( 23. ledna 2022 18:05 )

Žena evidentně po skoku do ledové vody - zajela rovnou pod Led a Tragické následky byly dokonány...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání