Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rodiče měsíce věznili autistického syna: Žil mezi odpadky, výkaly a zvratky!

Autor: rc - 
19. ledna 2022
20:11

Halda odpadků, výkaly, zvratky a mouchy. Autista Matthew Langley (22) žil měsíce v nelidských podmínkách. Jeho máma a nevlastní otec ho drželi na půdě. Nedávali mu najíst a napít. Policisté ho našli podvyživeného a dehydratovaného. Vážil pouhých devětatřicet kilogramů. Jeho život visel doslova na vlásku.

Pohled, jaký nikdo z nich nečekal. Na půdě domu v britském Sheffieldu našli policisté a záchranáři zuboženého dvaadvacetiletého Matthewa Langleyho, který trpí autismem. Zamčeného ho tam držela jeho vlastní matka Lorna Hewittová (43) a její manžel, nevlastní otec Matthewa, Craig Hewitt (43). Podle informací britského deníku Daily Mail tam žil muž v nelidských podmínkách dlouhých sedm měsíců.

Rodiče mu nedávali dostatek jídla a pití. Poté, co ho záchranáři odtamtud zachránili, byl dehydratovaný a doslova z něj trčely kosti. U soudu zaznělo, že ještě v listopadu roku 2019 to byl zdravý muž, který vážil 53,6 kilogramů. O pouhých sedm měsíců později jeho život visel na vlásku. Vážil pouhých 39 kilogramů.

Skončil na jednotce intenzivní péče. Oděrky na jeho končetinách naznačovaly, že lezl po čtyřech. Navíc měl další zdravotní problémy, které ho každou chvíli mohly zabít. Všude po pokoji, kde byl zavřený, byla hromada odpadků, mezi nimiž žil. Pokojem se nesl šílený smrad.

Jeho nevlastní otec se bránil, že zámky na dveřích byly pouze proto, že jejich dům sloužil dříve jako ubytování pro studenty a nevlastního syna zavírali pouze večer kvůli jeho bezpečnosti.  

VIDEO: Genie Wileyová: Nejznámější příběh vlčího dítěte

Video  Genie Wileyová: Nejznámější příběh vlčího dítěte  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání