Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zavražděnou maminku Andreu (†34) našli v sudu s kyselinou: Nechal ji zabít exmanžel Miroslav?!

Autor: pma - 
5. ledna 2022
17:31

Poté, co 13. prosince 2016 odvedla Andrea Vlčeková (†34) svého syna do školky, ji unesli dva cizí muži a slehla se po ní zem, nikdo nevěděl, kde je. Až do loňského září, kdy byly nalezeny její ostatky v sudech s kyselinou. Únos si podle vyšetřovatelů objednal její exmanžel Miroslav Vlček, kterého soud poslal za zbavení osobní svobody na 12 let za mříže. Okresní soud v Trnavě však nyní žádá o obnovu řízení. V tom by mohl být Vlček souzen za úkladnou vraždu, za kterou by mohl dostat nejvyšší trest - doživotí.

Naděje na to, že se Andrea Vlčeková (†34) vrátí domů živá a zdravá, vyhasly pro její rodinu v září loňského roku. Po pěti letech totiž byly nalezeny ostatky maminky dvou synů v sudech s kyselinou ve Veľkých Ripňanoch.

O tom, že se jedná o Andreu, nebylo podle vyšetřovatelů pochyb. „S pravděpodobností hraničící s jistotou můžeme konstatovat, že v tomto sudu byly rozpuštěny tělesné ostatky poškozené,“ uvedl v minulosti pro deník Nový Čas vrchní prokurátor Daniel Lipšic. Nalezeny byly i zubní plomby či Andreiny šperky.

Odvedla syna do školky a zmizela

Andreu rodina hledala od roku 2016, kdy ji 13. prosince po odvedení syna do školky ve slovenském Hlohovci odtáhli dva muži. Podle dřívějších informací slovenské Markízy si měl únos objednat její exmanžel Miroslav Vlček u Vojtecha Olého, Mladena D. a Jozefa P., kteří měli Andreu převézt do skladu, kde si údajně prožila muka.

Soudní řízení bude obnoveno

K únosu se v minulosti přiznal Vojtech Olé, který si od soudu odnesl rozsudek šest až osm měsíců. Podle rozsudku si únos objednal Andrein exmanžel Miroslav. Ten byl za zbavení osobní svobody v roce 2018 odsouzen na 12 let za mřížemi. Prokurátor Daniel Lipšic už v minulosti prohlásil, že je podle něj zločin nutné překvalifikovat.

A tak se po několika měsících stalo. „Okresní soud v Trnavě bude rozhodovat o návrhu speciální prokuratury na povolení o obnovu řízení,“ sdělila pro Cas.sk mluvčí Krajského soudu v Trnavě Jana Kondákorová.

V nově obnoveném řízení by Vlček měl být souzen za úkladnou vraždu, za kterou by mohl dostat nejvyšší možný trest, jaký slovenská justice dovoluje, a sice doživotí. Rodině by tak alespoň částečně svitla naděje, že případ bude konečně kompletně uzavřen.

Lomikel ( 6. ledna 2022 19:43 )

Viktor čistič nechtěl platí alimenty.¨
Ale měl nějakou slabou kyselinu. Asi prošlá lhůta...

pajato73 ( 6. ledna 2022 09:01 )

Co chtela takova hezka holka s timhle bubakem???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání