Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Jiří (23) odešel před Štědrým dnem a už se nevrátil: Hledá ho policie i kamarádi

Autor: hra - 
2. ledna 2022
15:21

Odešel z domova 23. prosince a od té doby ho nikdo neviděl. Už 10 dní policie marně hledá Jiřího Hromádku (23). Jeho přátelé zorganizovali velkou pátrací akci, ani ta ale nepřinesla žádný výsledek.

Mladého muže viděla jeho maminka naposledy ve čtvrtek 23. prosince. Odjel ve voze opel, nikomu se neozval, nezvedal telefon. Na Štědrý den našli policisté jeho vozidlo poblíž Vltavského mostu u obce Kučeř na Písecku. Bylo odemčené a zůstaly v něm osobní věci. „Policisté propátrávali okolí včetně vodní hladiny a okolních břehů. Muže jsme nenašli,“ řekla policistka Jaromíra Nováková. Jirkovo zmizení zaskočilo jeho kamarády, kteří přes sociální sítě svolali velkou pátrací akci.

V náročném terénu ho hledali dobrovolníci ze Strakonicka i Písecka. Ani oni neměli štěstí. I když některé indicie nasvědčují tomu, že mohl ukončit svůj život, přátelé stále neztrácejí naději. Popisují ho jako hodného kluka a dobrého parťáka. „Nikomu by neublížil. Dalo se s ním bavit o čemkoliv. Dokázal druhým zvednout náladu,“ shodli se.

Pátrání pokračuje

Policisté naposledy pátrali po Jiřím Hromádkovi ve vodách Vltavy 30. prosince. Povolali i policejní potápěče z Brna. Tento týden budou pokračovat. „Vše záleží na počasí. Když nebude mrznout, uskuteční se další pátrací akce v úterý nebo ve středu. Je tam hloubka kolem pětadvaceti metrů, jsou tam i spodní proudy. Proto musí přijet potápěči se speciální technikou,“ řekl Blesku policista Milan Bajcura.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání