Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Simon (†2) vyběhl v mrazivé noci hledat své rodiče: Neměl šanci přežít, říká lékař

Simon (†2) vyběhl v mrazivé noci hledat své rodiče: Neměl šanci přežít, říká lékař
Simon (†2) vyběhl v mrazivé noci hledat své rodiče: Neměl šanci přežít, říká lékař  (Autor: profimedia.cz, reprofoto RTL)
Autor: rc - 
25. prosince 2021
05:00

Obrovská tragédie zasáhla v předvánočním čase rakouskou obec Vorderweissenbach ležící nedaleko Lipna. Uprostřed noci tam vyběhl ven dvouletý Simon, jenž hledal své rodiče, kteří byli na návštěvě u sousedů a malého synka nechali doma samotného. Chlapce posléze našli promrzlého v pyžamu venku. Lékaři mu už nedokázali pomoci. V mrazivé noci batole podle lékaře Christopha Spechta nemělo šanci přežít.

Do smutku se zahalila hornorakouská obec Vorderweißenbach, která leží u hranic s Českem nedaleko Lipna. V noci na čtvrtek tam došlo k velké tragédii, která zasáhla všechny její obyvatele. Dvouletý chlapec Simon spinkal ve své postýlce, zatímco jeho rodiče si zašli na návštěvu k sousedům. Zapnutý prý měli monitor od kamery, jež snímala celý pokoj. Noc byla tehdy velice mrazivá a teploty spadly až k deseti stupňům pod nulou.

V pyžamu v mrazivé noci

Malý Simon se pak probudil. Podle webu krone.at vylezl ze své postýlky v pyžamu a nepozorovaně vyšel ven. Rodiče ho podle zmíněného webu našli před garáží promrzlého. Těžce podchlazený zemřel, přivolaní lékaři mu už nedokázali pomoci.

Simon neměl šanci

Lékaři Christoph Specht se k případu vyjádřil pro televizi RTL. Batole prý vůbec nemělo šanci v tak mrazivé noci přežít. „Při mínus deseti stupních a pouze v lehkém pyžamu nemělo to batole vůbec žádnou šanci. I při teplotách kolem bodu mrazu by to bylo velmi kritické,“ uvedl s tím, že tak malé dítě v takových podmínkách má šanci na přežití v řádu minut, maximálně kolem hodiny. Tělo se prý v takové situaci snaží zásobit krví nejdůležitější orgány, jako je srdce, mozek a ledviny, ovšem posléze dojde k bezvědomí a orgány začnou selhávat. „Je to krutý pocit,“ dodal lékař s tím, že dítě už není schopné vnímat okolí.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

blond88 ( 25. prosince 2021 06:55 )

Ještě že nám to lékař řekl bez něj by jsme to nevěděli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání