Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Muže soudí kvůli vraždě těhotné ženy v Netolicích: Jednu vraždu si už odseděl

Autor: yks - 
17. prosince 2021
16:21

Až doživotní trest hrozí Petrovi B. (45), který stanul před Krajským soudem v Českých Budějovicích kvůli vraždě těhotné přítelkyně. Podle obžaloby ji měl škrtit a nakonec ji udusil igelitovým sáčkem. Muž vinu odmítá, ovšem na svědomí má už z dřívějška jiný lidský život. Tělo zavražděné ženy našla policie v jímce.

Od poloviny dubna hledali policisté pohřešovanou ženu z Prachaticka. Pátrání mělo tragický konec. Byla zavražděna! Jak uvedl portál Novinky.cz, před českobudějovickým krajským soudem kvůli tomu v pátek opět stanul 45letý Jakub B. V případě odsouzení mu hrozí až výjimečný trest. Nebyla by to totiž první vražda, kterou má na svědomí.

Svou těhotnou známou, s níž měl intimní poměr, měl muž u ní doma nejprve zavraždit a poté tělo hodil do jímky, kterou překryl kovovou deskou. Tak to alespoň uvedl státní zástupce v obžalobě.

Jak uvedl portál, podle znalců je muž velmi nebezpečný a obtížně napravitelný. Sklony k násilí totiž u něj nejsou nic nového. Před 17 lety měl zabít nožem známého při hádce. Podle dřívějšího vyjádření policie strávil na svobodě všehovšudy 2 roky.

Blesk o případu informoval již dříve. Žena zmizela v dubnu a posléze byla nahlášena jako pohřešovaná. Od té doby o ní nikdo nevěděl a bylo zřejmé, že u sebe nemá platební prostředky. Policie proto kontaktovala její známé, ti o ní bohužel nevěděli. Na stopy narazili policisté, drželi je ale v tajnosti. „Pátrání nás dovedlo k vytipovanému objektu, kde bylo nalezeno ukryté tělo ženy. Vše nasvědčovalo násilnému činu,“ uvedl tehdy mluvčí policie Jiří Matzner.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání