Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ondrej Rigo zabil 8 žen a chlapce: Největší československý sériový vrah umírá?

Autor: mc - 
17. prosince 2021
05:00

Při zmínění jména Ondrej Rigo se ještě dnes celá řada Slováků otřese strachem i odporem. Dlouhé roky totiž Rigo platil za největšího sériového vraha našich východních bratrů. Podobně jako před více než 36 lety u nás měly ženy strach ze spartakiádního vraha, bály se ty na Slovensku o něco později nočního postrachu, který je vraždil spící v posteli a jejich mrtvoly pak znásilňoval.

Rigův příběh začíná podobně jako celá řada jemu podobných – otce kriminálníka sebrala policie, máma na něj a jeho sourozence nestačila, a tak ještě jako děcko putoval do dětského domova, který brzy střídal s polepšovnou. Jeho otce později při vykrádačce zastřelili, matka zemřela při autonehodě. Roku 1990 odjel poprvé vraždit do Německa – zabil zde dvě ženy, poté se přesunul do Nizozemí, kde zavraždil třetí.

Video  Sériový vrah a nekrofil Ondrej Rigo  - Videohub
Video se připravuje ...

Pak se vrátil do své vlasti, ve vraždění ale pokračoval. První jeho domovskou obětí se stala seniorka v domově důchodců. Poté zabil ženu na ubytovně, a protože vedle ní spal i její čtrnáctiletý syn, zavraždil i jeho. Mezi červnem 1990 a březnem 1992 zabil osm žen a onoho chlapce. Jednu ženu při pokusu o vraždu zranil – praštil ji do hlavy motykou, před smrtí ji zachránila zlomená rukojeť a syn sousedky, kterého vyděsily hlasité rány.

Za své zločiny dostal doživotí, doteď ale tvrdí, že je nevinný. O krvi oběti na svých rukou, se kterou ho zatýkali, tvrdil, že je to sirup, jeho sperma na oběti zase nastrčila prostitutka, u které byl. Zapíral, i když ho bezpečně identifikovala jeho jediná přeživší oběť. Jako sadista a nekrofil ženy brutálním způsobem zabil – většinou je ubil do hlavy nebo ubodal, když ještě spaly – a pak jejich těla znásilnil. Vzrušovaly ho zmrzačené hlavy. Vybíral si byty, do kterých bylo snadné se dostat přes pavlač nebo otevřené okno. Byty, ve kterých žily osamělé ženy.

Rigo byl dvakrát ženatý, dokonce má dceru, která za ním byla naposledy roku 2005 ve vězení. Jak na tom je teď, je ale nejasné. Naposledy o jeho stavu informoval server Pluska letos v srpnu, když se ve věznici v Leopoldově provádělo očkování odsouzených. Vakcínu dostal například i vrah Jozef Slovák, který má oběť i v Česku. Rigo ovšem mezi očkovanými nebyl.

Podle zdroje z věznice na tom byl toho času zdravotně velice špatně a ležel v nemocnici. Dokonce se o něm už i říkalo, že zemřel. „Má ale ještě věci ve skladu, tak asi pořád žije. Není zde přes měsíc, a když jsme se ptali, kde je, řekli nám, že ve špitále. Už dříve měl problémy se srdcem a dostal i nějaké prášky. Vlastně jen ležel,“ uvedl zdroj.

votomtoje ( 17. prosince 2021 22:26 )

Trest smrti dle mého nic nevyřeší! Spíše bych to viděl na nějaké doživotní nucené práce, jako byly dříve tzv. galeje. Myslím že by se toho tu vrazi a nejenom oni báli daleko více!

vosavopruz ( 17. prosince 2021 19:13 )

Nu pogodi,zajac!

beda88 ( 17. prosince 2021 11:00 )

humanoid venca flaška a jeho company. kdopak asi zrušil trest smrti? vykřikovat kecy o justičním omylu? uvedu příklad: v Plzni na Lochotíně šla ráno do práce zdravotní sestřička. před nemocnicí na ní čekal její zhrzený přítel a ubodal ji před zraky lidí a ještě u jejího těla ho chytli. je zde justiční omyl možný? a 11 let a lidský život není málo?

Danela ( 17. prosince 2021 08:57 )

Proč ho léčí?

Renata Amadi ( 17. prosince 2021 08:19 )

Doufám, že shoří v pekle

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání