Mnoho půvabných dívek, včetně naší Karolíny Kokešové nebo mladé Němky Eloisy Jo-Hannah Seiferové (19), se ale vůbec neprobojovalo do elitní šestnáctky, a proto se začalo v médiích řešit, jak je to možné.

Největší německý deník Bild hned upozornil, že roli v tom pravděpodobně sehrál i fakt, že dívky (nebo jejich agentury) odmítly zaplatit… „Při takových soutěžích se za postup do finále platí od třiceti tisíc euro výše,“ popsal skandální praktiky Horst Klemmer (85), který posledních 60 let šéfuje soutěži Miss Německo. Vstupné mezi šestnáctku tak dělá přes tři čtvrtě milionu korun! I kvůli tomu prý už roky Klemmer nepočítá s tím, že by nějaká německá kráska korunku na Miss Universe vyhrála.

Od šesti do šesti…

Kromě toho, že se jedná o významnou událost, jež se vysílala do 174 zemí světa a sledovat ji mohlo až 600 milionů lidí, je celá akce i poměrně náročná. „Show trvala od šesti večer do šesti ráno. Šíleně dlouhé…“ popsala Bildu jejich reprezentantka. Důvod je prostý: Aby mohly americké televize volbu krásy přenášet živě v hlavním vysílacím čase, musela se soutěž začít vysílat už ve tři hodiny ráno izraelského času!

Tři největší skandály

  • V roce 1994 byla korunka Miss Universe zpětně odebrána Portoričance Brendě Roblesové (45) kvůli tomu, že se finále zúčastnila těhotná.
  • V roce 2012 byla ze soutěže vyloučena Jenna Talacková (33) z Kanady, jelikož se narodila jako chlapec Walter. Její otec pochází z Čech, do Kanady emigroval v roce 1968.
  • V roce 2015 se moderátor Steve Harvey (64) spletl a omylem vyhlásil špatnou vítězku. Překvapená Kolumbijka Ariadna Gutiérrezová (27) musela přenechat korunku skutečné vítězce - Filipínce Pie Alonzové (32).

VIDEO: Česká Miss Šteflíčková v národním kostýmu od Švantnerové reprezentovala na Miss Universe.

Video
Video se připravuje ...

Česká Miss Šteflíčková v národním kostýmu od Švantnerové bude reprezentovat na Miss Universe. Aleš Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií