„Jako zastánce ženských práv jsem chtěla, aby můj národní kroj reprezentoval nejen moji zemi Českou republiku, ale také to, v co jako občan této země věřím. Věřím v práva žen po celém světě, zejména v méně rozvinutých zemích, kde ženská práva téměř žádná nejsou,“ vysvětlovala na instagramu modelka Karolína Kokešová, která ve výrazném kostýmu s obří hřívou znázorňovala, že „náš národ má srdce a odvahu lva, a když jsme před více než 30 lety bojovali za svobodu, tak jsme věřili, že bude lépe, a kostým měl podpořit zmíněné státy, kde bojují za svobodu či práva nyní ženy.“

„Tento národní kostým je v podstatě lví bojovnice, která představuje sílu a svobodu jejího erbu. Štít má tři symbolické části: Hlavní líc a první vrstva štítu je lev - státní znak České republiky. Druhá strana štítu je vlajka Afghánistánu s textem: ‚Chraňte práva žen po celém světě.‘ Poslední vrstva štítu má na sobě texaskou vlajku (v Texasu se nyní řeší velké spory s vládou ohledně potratů) - doslova přeloženo: ‚Jsem jeden hlas, ale spolu můžeme ŘVÁT‘,“ objasňovala tmavovlasá kráska své poselství, které se muselo dotknout snad každého diváka.

VIDEO: Naštvaná Misska Karolína Kokešová: Neúspěch jí vzal slova ze rtů! 

Video
Video se připravuje ...

Naštvaná Misska Karolína Kokešová: Neúspěch jí vzal slova ze rtů! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Světové finále 70. ročníku soutěže se konalo v izraelském letovisku Ejlat a Karolína měla jako vítězka Miss Global z roku 2020 zpočátku velké ambice. Přestože byla zcela nepřehlédnutelná a světové weby ji favorizovaly i do TOP 5, konkurence 80 krásek ze všech koutů světa byla příliš velká, a ona se nakonec neumístila ani mezi prvními šestnácti.

 Novou Miss Universe se stala půvabná Indka Harnaaz Sandhuová (21), jež byla již dříve korunována Miss Diva Universe 2021. Stříbrnou korunku získala dívka z Paraguaye a bronzovou pak kráska z Jihoafrické republiky.
Fotogalerie
87 fotografií