Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ozbrojený šílenec napadl v Tunisu policisty: Chtěl se dostat do vládní budovy

Autor: ČTK - 
26. listopadu 2021
22:02

Třicetiletý muž s nožem a sekerou v pátek napadl policisty, kteří střežili budovu ministerstva vnitra v Tunisu. Strážci se ho nejprve pokusili jen zastavit a zabránit mu v průniku k vládní budově, nakonec proti němu použili gumové projektily. Zraněného útočníka převezli do nemocnice, informovala agentura AFP.

„V jedné ruce měl nůž, ve druhé sekeru, běžel ke vchodu do ministerstva a křičel Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký)," uvedl jeden ze zasahujících policistů. „Extremista se pokoušel zaútočit na policisty,“ dodal.

Po incidentu ministerstvo posílilo ostrahu budovy. Po revoluci v roce 2011 a několika pokusech demonstrantů o průnik do vládních budov je ministerstvo vnitra obehnané zátarasy.

Současný tuniský prezident Kaís Saíd čelí kritice kvůli tomu, že si v červenci přisvojil exekutivní pravomoci a obešel ústavu, aby získal téměř úplnou moc v zemi. Jeho kritici to označili za puč. V říjnu Saíd představil novou vládu a přislíbil, že povede národní „dialog“.

Protesty proti špatným veřejným službám a tíživé ekonomické situaci jsou v posledních týdnech častější. Čelit jim musí vláda premiérky Nadžly Búdinové, která je první ženou v čele tuniského kabinetu.

alzbeta59 ( 27. listopadu 2021 00:14 )

vsimli jste si? Ani jedna maska, ani jedny rukavicky .. asi jim zapomeli rict co se deje ve svete

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání