Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Anonym nahlásil u Hamáčka bombu. Pyrotechnici v budově ministerstva vnitra nic nenašli

Aktualizováno -
27. dubna 2021
11:30
Autor: ČTK, trm - 
27. dubna 2021
09:33

 Anonym dnes ráno nahlásil bombu v budově ministerstva vnitra na pražské Letné. Policie musela úřad evakuovat, policejní pyrotechnici následně budovu prohledali. Žádnou bombu nenašli, uvedla policie na twitteru.

„Na základě anonymní výhrůžky bombou právě evakuujeme budovu Ministerstva vnitra na Letné. Probíhají bezpečnostní opatření,“ uvedl úřad na twitteru.

Výhrůžka podle mluvčího ministerstva Ondřeje Krátošky přišla v 08:47. „Budovu muselo opustit zhruba 500 zaměstnanců,“ řekl ČTK. Policie následně začala úřad prohledávat a doporučila motoristům použít jinou trasu než kolem ministerstva.

„Pyrotechnická prohlídka budovy byla provedena s negativním výsledkem, policie na místě ukončila veškerá opatření. Děkujeme veřejnosti za součinnost,“ uvedla policie krátce po 11:00.

Ministerstvo kvůli výhrůžce muselo přeložit naplánovanou tiskovou konferenci, na které představí ministr Jan Hamáček (ČSSD) personální změny v úřadu. Pravděpodobně na ní oznámí náhradu za náměstka Jakuba Kulhánka (ČSSD), který se stal ministrem zahraničí. Ministerstvo konferenci posunulo o hodinu na poledne.

Video  Hamáček o kauze Vrbětice: Vyhoštění 20 lidí českou ambasádu v Rusku paralyzuje  - ČTK
Video se připravuje ...

ruda43 ( 27. dubna 2021 14:55 )

Třeba použije ty vodní děla za pár melounů,co chtěl původně na zavlažování svý zahrádky..

sorgedoktor ( 27. dubna 2021 11:08 )

V soucasne dobe kdyz jse nekdo do veznice, najdsou mu i svazek klicu v kapse, drektor pipa...Takze.....se nekomu m povedl nechutny vtip

sorgedoktor ( 27. dubna 2021 11:07 )

Ja teda nevim....Ale by dost smutne, kldyxby tem co hlidaji mimnisterstvo
prosel branou nekdo s bombou...I kdyz jednou sem, byl na miniszterstvu obrany neco projerdnavat a nikdo mnem neprohledavall

salto ( 27. dubna 2021 10:34 )

balika: Čuk a Geg z GRU? Neznám, jedině, že by to byl umělecký pseudonym pro Pata a Mata z Ruska.
Čert aby se v tom vyznal...

snehulak ( 27. dubna 2021 10:07 )

Šlo jen o trapný omyl Ta bomba mělo být Hamáčkovo prohlášení, že bude kandidovat na prezidenta a má na to podporu celého národa.

Zobrazit celou diskusi