Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sašu (5) potrhal krvelačný pes: Rodinná dovolená se proměnila v boj o život

Aktualizováno -
24. listopadu 2021
08:50
Autor: rix - 
24. listopadu 2021
05:00

Doslova v šoku zůstala rodina malého Saši z České republiky. V Malajsii ho napadl staffordský teriér! Nejenže nebohý kluk utrpěl závažná poranění, ale majitel psa z místa události utekl. Saša, kterého zná mnoho lidí z instagramového účtu Saša jede, mezitím bojoval v nemocnici o život. Jeho stav je stabilizovaný, ale na prožitou hrůzu už on ani jeho rodina nikdy nezapomenou.

„Máme velmi špatnou zprávu, Saša je na JIP. Včera v sedm večer pouhých sto metrů od našeho auta ho velmi zle pokousal kříženec staffordského teriéra,“ informovala šokovaná rodina na sociálních sítích. Útok od krvelačné šelmy dopadl hrůzostrašně. Malý chlapec musel na sál, kde prodělal čtyři hodiny trvající operaci. „Plastický chirurg přijel z rodinné oslavy, Saša šel hned na sál,“ uvedla rodina.

Pes šel nebohému dítěti přímo po krku. „Má roztrženou celou levou stranu obličeje,“ popsala pro Blesk.cz zdrcená maminka. „Nevrčel, neštěkal a rovnou šel na věc,“ dodala. Ačkoli Saša bojoval takovým způsobem, až si strhal nehty na rukou, v nemocnici doslova zápasil o život. Útok psa se dlouho nepodařilo odrazit. Nepomáhaly ani rány klackem do hlavy. „Pak jsem mu narval ten klacek do huby, až pak pustil,“ vysvětlil jeho tatínek.

Aby toho nebylo málo, majitel, kterému se rozzuřený pes vysmekl, z místa činu utekl a neposkytl rodině pomoc. Policisté si na něj naštěstí došlápli. „Již se stmívalo a myslel jsem si, že mohu venčit na volno, protože na tom místě obvykle nikdo není. Pes nikdy na nikoho neútočil, mám vnoučata, která si s ním normálně hrají,“ měl poté vypovědět. Soud s páníčkem by měl proběhnout za pár dnů. O osudu psa se teprve rozhodne.

Ačkoli je rodina z krvelačného útoku v šoku, nemyslí si, že jsou velcí psi puštění na volno obecně problém. Narychlo ale shání právní pomoc. „Potřebujeme rychle dobrého právníka, který se vyzná,“ apelovala na instagramu. Sašovi mezitím fandí ze školy jeho spolužáci. „Brzy se uzdrav, chybíš nám,“ napsali mu.

Chlapec je sice stabilizován, ale hrozí další komplikace, například v podobě trombóz. „Problém je, že ve tkáních má části čelisti a lebky. Rozdrcené kousíčky kostí a také materiálu z prašné cesty, kde se to stalo. Hrozí mu tedy infekce, včetně kostí. Největší problém má ovšem okolo ucha, kde ten do předvčerejška hodný pejsek, který nikomu neublížil, mu prokousl lebku. Tam bude asi muset podstoupit další operaci,“ vysvětlila rodina s tím, že Saša má více než sto stehů.

Rodiče zraněného chlapce dále shání finance potřebné k léčbě. „V neposlední řadě řešíme i finance, docela dost se to dostává do vývrtky, a proto vy z vás, kdo můžete a chcete pomoci, nás podpořte,“ uvedli.

Saša a jeho rodina jsou známí cestovatelé. Společně procestovali už přes čtyřicet zemí a svými toulkami se chlubí na internetu. Pětiletý Saša už poznal skoro celý svět. Mimo Malajsie se s rodiči podíval třeba do Tibetu, Íránu nebo Číny.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání