Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rapper svým SUV zabil 5 lidí v průvodu: Autem se chlubil v klipu! Prchal z jiného místa činu?

Autor: ran - 
23. listopadu 2021
05:15

Rapper Darrell Brooks, který v neděli najel autem mezi diváky a účastníky poklidného vánočního průvodu v americkém městě Waukesha, byl podle policie už vícekrát trestaný a v inkriminovanou dobu právě prchal z jiného místa činu. Tam předtím došlo k potyčce s noži. Rapper skončil ve vazbě, při zatýkání si stěžoval na bolavé rameno. Policisté ho už obvinili z pětinásobné vraždy.

Rapper Darrell Brooks (39) v neděli vjel svým červeným SUV do vánočního průvodu ve městě Waukesha v americkém Wisconsinu a zanechal za sebou pět mrtvých a minimálně 40 zraněných včetně 12 dětí. Nikdo na místě takovou hrůzu nečekal, lidé se ani nestihli rozutéct. Šílenec za volantem smetl i skupinu tancujících dívek s bílými pom pomy, jak ukazují děsivé záběry.

Řidič z místa činu ujel. Policisté vozidlo ale brzy vystopovali asi 30 kilometrů daleko od místa neštěstí na předměstí města Milwaukee. Červený Ford stál před domem Brookse s pomačkanou kapotou, rozbitým předním sklem a visící registrační značkou, napsal The Sun. Auto neslo jasné stopy deformace po nárazech. V domě pak policie zadržela Brookse, který si při zatýkání stěžoval na bolest ramena.

Brooks má poměrně pestrou kriminální minulost. Poprvé ho policisté zadrželi už v 17 letech za držení marihuany, drobné krádeže a výtržnosti. Jen pár týdnů před vražednou jízdou zase skončil v poutech ve spojitosti s případem domácího násilí. Byl ale propuštěn na kauci 1 000 dolarů (23 tisíc korun). Na svobodu se dostal jen tři dny předtím, než najel do lidí v průvodu!

Mirror s odkazem na televizi CBS uvedl, že podle policie se zdá, že pachatel k průvodu přijel přímo od jiného zločinu. Mělo se jednat o blíže nespecifikovanou šarvátku s noži. 

Šéf místní policie v pondělí informoval, že byl Brooks už obviněn z pětinásobné vraždy. O terorismus se ale podle něj nejednalo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání