Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kamioňákovi Pavlovi se v Německu udělalo špatně, na sanitku ale čekal marně: Manželka a dcery zůstaly na vše samy

Autor: jel - 
21. listopadu 2021
06:00

Kamioňák Pavel byl se svou manželkou dlouhých 13 let. Přestože trávil mnoho času na cestách, když zrovna nebyl doma, s ženou si každé ráno telefonoval. Jenže jednu zářijovou středu už nezavolal. V Německu se mu totiž udělalo nevolno, na záchranku ale čekal marně, zemřel. Nešťastná rodina, která po něm zbyla má navíc strach, aby nepřišla o střechu nad hlavou.

Strašlivou životní zkušenost popsala Pavlova manželka na crowfundingové platformě Donio. Ještě v úterý ráno s manželem hovořila a plánovali společně její oslavu narozenin. Odpoledne už se nedovolala, což ale nebylo neobyklé. Pavel mohl mít zrovna nějakou práci. „Bylo toho ten den tolik a k telefonu jsem se už nedostala. Ráno si zavoláme určitě, to nevynecháme nikdy,“ popsala.

Jenže ve středu ráno se s Pavlem nespojila. Začala mít strach. Pak přišla strašlivá rána, její manžel je po smrti. Při průjezdu Německem se mu udělalo zle, měl podezření na infarkt a sám si volal záchranku. Jenže jazyková bariéra způsobila, že sanitka přijela na 16 km vzdálené parkoviště.

„Kolega mého muže totiž volal sanitku také, Pavel mu dával vědět, že mu není dobře a potřebuje pomoci právě s jazykovou bariérou. Na linku záchranné služby se dovolal, nechal zde svůj kontakt, ale nikdo se mu už neozval zpět,“ uvedla smutná vdova. Právě tento kolega pak objevil nebohého kamioňáka bez známek života.

Přijdou o vysněný dům?

Nečekaná smrt zasáhla celou Pavlovu rodinu. Kromě manželky po něm zůstaly také dvě dcery, jedna vlastní a druhá nevlastní. „Úžasným způsobem přijal moji dceru Kateřinu a nikdy nedělal rozdíly mezi vlastní a nevlastní dcerou,“ řekla maminka holčiček. Ta pracuje jako hajná a lásku k lesu sdílela s celou rodinou. 

Proto si také společně našli vysněnou chaloupku. Tu spláceli formou nájmů a sami si ji vlastními silami rekonstruovali. „Bez Pavla však nezvládnu sama doplatit zbylé nájmy, které chybí k tomu, aby byla chaloupka už jen a jen naše,“ vysvětlila truchlící žena. „Je to náš domov, už tu trvale bydlíme a nedovedu si představit, že bychom s holčičkami přišly o to nejdůležitější, co nás všechny spojovalo a tolik těšilo.“

Jenže momentálně zbývá doplatit ještě 280 tisíc. Navíc to vypadá, že němečtí záchranáři skutečně pomoc Pavlovi zanedbali, rodina tak bude potřebovat peníze i na právní pomoc. Na stránce Donio tak vznikla charitativní sbírka, kam může přispět každý libovolnou částkou.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině