Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Antirouškaře po bitce v obchodě na Slovensku sebrala policie: Soud je pustil na svobodu!

Autor: VaB - 
11. listopadu 2021
16:26

Antirouškaři provokovali policisty, lidem v obchodě bránili v nákupech. Strážcům zákona došla trpělivost a několik z nich sebrala. Dva policisté se dokonce při zákroku zranili. Soud ale agresory pustil na svobodu, prý není nutné je držet ve vazbě!

Několik lidí bez roušek v piešťanském obchodě na Slovensku provokovalo policisty a ostatním lidem bránilo v nákupech. Provokatéry s telefony v rukou zaměstnanci nechtěli obsloužit, odmítli je proto, že neměli roušky.

Pak přivolali na pomoc policii. Ti se nejdřív celou situaci podle zveřejněných videí snažili vyřešit poklidně a „domluvou“. Pak ale došlo na provokace a oni museli zasáhnout. Výsledek byl následující: tři zadržení a dva zranění policisté.

„Osoby s policií nespolupracovaly, svým postupem ztěžovaly situaci a během celé doby se chovaly arogantně a odmítaly uposlechnout výzvy policie. Okolnosti, jakož i samotný průběh fyzického konfliktu, při kterém byli policisté nuceni použít donucovací prostředky, nadále vyšetřujeme,“ uvedla policie k incidentu.

K tomu dodali, že podobné provokatéry nebudou tolerovat. Jedním ze zadržených byl podle serveru tvnoviny.sk agresivní a aktivní antirouškař Matej T. Toho soud poslal do vazby, ve které strávil čtyři dny. Krajský soud v Trnavě ale rozhodl o tom, že má být propuštěný na svobodu.

Server dále uvedl, že se na svobodu dostane i Josef D., soud totiž neviděl důvody k jeho vazbě. Nařídili mu ale probační dohled. Policie je proto stíhá na svobodě, jsou podezřelí z útoku na veřejného činitele a výtržnictví.

„Na videu je jasně vidět, že policisté se s protestujícími snažili nejprve slušně domluvit. Když však nepomohly ani zákony a došlo k potyčce, policie musela zakročit," dodali policisté k incidentu. 

kov3 ( 11. listopadu 2021 18:40 )

A ty sa choď radšej vyšetriť k dr. Cimickému ....

antitupec ( 11. listopadu 2021 18:23 )

Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Takže když mě ohrožuje vám podobný bezmozek tím, že nemá roušku, tak co jiného si zaslouží? A to neřešíme, že mu to ukládá zákon. Mamko, přeji vám, aby jste se nakazila od podobného individua a měla těžký průběh.Všechny vám podobně chytrolíny bych poslal na týden do nemocnice. Rychle by vám sklaplo.

MAMKA2316 ( 11. listopadu 2021 17:45 )

Dofám že soudce vyhodil ty policisty ze služby za omezováni osobní svobody

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání