Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdravotní sestra Jaroslava pracovala v rychnovské nemocnici 59 let: Práce mi chybí, říká po měsíci v důchodu

Rychnovská nemocnice se rozloučila se zdravotní sestrou Jaroslavou: Je to anděl bez křídel, chválil ředitel
Rychnovská nemocnice se rozloučila se zdravotní sestrou Jaroslavou: Je to anděl bez křídel, chválil ředitel  (Autor: Nemocnice Rychnov nad Kněžnou)
Autor: jel - 
11. listopadu 2021
09:54

Koncem září odešla paní Jaroslava do zaslouženého důchodu. V nemocnici v Rychnově nad Kněžnou v Královéhradeckém kraji strávila neuvěřitelných 59 let, z toho 37 let na interním oddělení. Seniorka nastoupila na tuto pracovní pozici dříve, než se narodil současný ředitel. V rozhovoru přiznala, že už po měsíci jí práce chybí a hned by se vrátila. 

Když paní Jaroslava odcházela do důchodu, loučili se s ní jak kolegové, tak pacienti. Současný ředitel Luboš Mottl jí předal za celou nemocnici květinu a měl pro ni jenom ta nejkrásnější slova. „Andělé existují, jen často nemívají křídla. Mezi ně určitě patří naše kolegyně Jaroslava,“ řekl tehdy.

Rozhovor s Jaroslavou natočil pro facebookovou stránku Žijeme Rychnovem - městem i okresem, která se věnuje dění v rychnovském okrese, Honza Dušek. Bývalá zdravotní sestřička v něm prozradila, že práci si vlastně sama nevybrala. Její tatínek jí, stejně jako jejím sourozencům, určil, na jakou školu půjde. Když absolvovala, nastoupila do nemocnice v Rychnově. Zůstala tam téměř šedesát let a zažila 24 ředitelů a 9 primářů.

Nic se nesmí vzdávat

„Jsem pyšná, co jsem se za tu dobu všechno naučila. Všechno je o praxi a nic se nesmí vzdávat,“ prozradila energická seniorka s tím, že se vlastně učila celou profesní kariéru, protože bylo vždy něco nového, co si bylo třeba osvojit. „Práce mi chybí. Hlavně kolektiv a pacienti. To jsou tisíce lidí, o které jsem se starala,“ dodala na závěr.

Krásně na paní Jaroslavu vzpomínají i bývalí kolegové a kolegyně. „Zlatá ‚Paní vrchní‘. Měl jsem tu čest s ní spolupracovat. Klobouk dolů před touto dámou,“ napsal pan Vlastislav. „Vše tak uteklo, často vzpomínám. Byla to pro mne čest pracovat pod tvým vedením,“ připojila se Jarmila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi