Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Farmář bránil lovcům střílet na chráněného ptáka: Brutálně ho ztýrali a zavraždili!

Dvojice pákistánských policistů (ilustrační foto)
Dvojice pákistánských policistů (ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: štt - 
7. listopadu 2021
20:12

Pitva drobného zemědělce Nazima Jokhia, muže zavražděného v pákistánské metropoli Karáčí na začátku listopadu, prokázala závažné známky mučení po celém těle. K ohavnému činu došlo na farmě pákistánského poslance. Policie ihned zatkla všechny podezřelé.

Nazim Jokhio byl dle zveřejněných informací umučen k smrti na farmě pákistánského poslance Džama Awaise poblíž čtvrtí Malír. Otec čtyř dětí se 2. listopadu měl pokusit zabránit zákonodárci a jeho zahraničním hostům v lovu ohroženého dropa obojkového poblíž města Thatta.

Pitva provedená doktorem Mohammedem Areebem odhalila „modřiny po celém mužově těle včetně hlavy“. Rány měly být způsobeny tvrdým a tupým předmětem, uvedl starší lékař a dodal, že známky silného bití nalezl i v intimních oblastech. Podle pitevní zprávy, do níž nahlédl portál Dawn.com, měl zemřelý muž „po celém obličeji patrné četné podlitiny“. Zpráva rovněž uvádí, že obě oči byly „oteklé s hlubokými podlitinami“. Dále lékař nalezl další podlitiny nad dolním rtem, na jedné straně hrudníku, zádech i na rukou.

Mezitím zahájil vyšetřování orgán ustavený zástupcem generálního policejního inspektora Saqíbem Ismailem Memonem za účelem spravedlivého a transparentního vyšetřování vraždy. Vyšetřovatelé navštívili místo činu a nalezli trojici tyčí, které byly údajně použity k mučení oběti, uvedl vrchní policejní inspektor Irfan Bahadur, který je zároveň vedoucím vyšetřovacího týmu. Tým také zajel do vesnice zemřelého, aby zaznamenal výpověď jeho rodiny. Bahadur uvedl, že policie provedla razii s cílem zatknout zbývající dva podezřelé.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání