Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zával v jeskyni zabil devět hasičů: Spadl na ně strop!

Autor: ČTK - 
1. listopadu 2021
06:11

V ohromnou tragédii se změnilo nedělní cvičení hasičů v jeskyni v brazilském státě São Paulo. Nacvičovali tam záchrannou akci, jenže strop se zničehonic zřítil a mnoho z nich připravil o život.

Celkem devět mrtvých si vyžádal zával v jeskyni na jihu Brazílie, jejíž část se zřítila na účastníky hasičského cvičení. S odvoláním na úřady státu São Paulo o tom v pondělí informovaly agentury AFP a AP. Prvotní informace hovořila o jednom mrtvém a několika zraněných.

„Máme devět mrtvých a jednoho zachráněného. Žádné další oběti na místě nejsou,“ uvedl na Twitteru hasičský sbor São Paula.

Neštěstí se odehrálo v jeskyni Duas Bocas, nedaleko města Altinópolis, zhruba 300 kilometrů severně od São Paula. Skupina hasičů tam nacvičovala záchrannou akci a v noci na neděli se část jeskyně nečekaně zřítila.

Podle informací AFP bylo uvnitř 28 lidí, když se strop jeskyně propadl. Hasiči původně uvedli, že pod závalem zůstalo uvězněných 15 lidí, nakonec se však ukázalo, že pěti z nich se po kolapsu podařilo dostat ven. Vyvázli tak jen s lehkými zraněními.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání