Jako první sdílel smutnou novinku na sociální síti herec a dabér Marek Holý (41), známý nejenom z komediálně laděného seriálu Co ste hasiči, který je nyní aktuálně k vidění každý pátek na Nově, ale zazářil i v Četnících z Luhačovic na České televizi. Představitel svérázného dobrovolného hasiče Mirka či nevypočitatelného strážmistra Polívky nahrál na instagram sérii fotek černého pejska, od štěňátka až po šedivého psího seniora, se stručným popiskem „sbohem“, který doplnil černým srdíčkem. Roztomilý černý chlupáč Eda mu dělal radost dlouhých 16 let, což je na psa skutečně požehnaný věk.

Holý k němu měl velice blízko, a často o něm psal jako o „prvním děcku“ (kromě Edy má ještě dvě další „děcka“, syny Václava a Matyáše). „Mám toho psa rád. Je to těžký se o něj v jeho věku starat, ale mám ho rád a jinak si to nedovedu představit, než ho mít rád,“ prozradil Holý v polovině května svým followerům na sociální síti. Bohužel však zaúřadoval osud a Eda se nečekaně vypravil „za duhový most“, jak se mezi pejskaři říká. „Netušil jsem, jak moc nás to zasáhne, byl to náš první…“ svěřil se Holý zničeně.

VIDEO: Tohle jste viděli? Petr Rychlý v neskutečném převleku za Louise Armstronga!

Video
Video se připravuje ...

Tohle jste viděli? Petr Rychlý v neskutečném převleku za Louise Armstronga! TV Nova

Soustrast mu vyjádřili nejenom někteří herečtí kolegové, například herečky Šárka Vaculíková (34), Tereza Bebarová (46), Adéla Gondíková (47) či Daniela Šinkorová (48), která právě pracuje na tom, aby si ze Sardinie přesunula do Česka opuštěného pejska, do kterého se tam zamilovala během dovolené, ale nečekaně i herec Petr Rychlý (55). Ten v Hasičích ztvárňuje Markova nadřízeného, velitele hasičského sboru Petra. A nyní s ním sdílí stejný žal… „Máro, vím, jaký to je, minulý týden jsme museli pohřbít naši Akinku…“ napsal totiž Holému.  Aki byla fenka rasy coton de tulear, která se dožila devíti let…

Fotogalerie
56 fotografií