Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemřel střelec z nákupního střediska: Zabil dva lidi, domnívá se policie

Autor: ČTK - 
27. října 2021
06:21

V americkém státě Idaho zemřel muž, jenž podle policie před tím střílel v nákupním středisku ve městě Boise. Střelba si v pondělí vyžádala dva mrtvé a několik zraněných. Podezřelý z rozpoutání krveprolití o den později zemřel na následky zranění, uvedla policie.

Vyšetřovatelé zatím nevědí, zda byla jeho zranění důsledkem přestřelky s policií na místě činu, nebo si je způsobil sám před tím, než ho bezpečnostní složky zadržely, sdělil policejní šéf Ryan Lee. Policisté podezřelého mezitím identifikovali jako sedmadvacetiletého Jacoba Bergquista.

Ten žil v Boise, hlavním městě státu Idaho. Motiv střelby je stále předmětem vyšetřování. Podle Leea se podezřelý v minulosti dostal do slovních střetů s ochrankou obchodního centra a s policií kvůli nevhodnému chování.

Muž oděný do oblečení černé barvy začal v pondělí střílet v obchodním centru a poté z budovy utekl, popsala agentura Reuters. Policisté ho posléze zadrželi. Při střelbě zemřeli dva muži včetně člena ochranky.

 Dalších několik lidí, mezi nimi i policista, utrpěli zranění. Jedna z žen byla zraněna venku ve svém autě, zřejmě v době, kdy se mezi útočníkem a policisty rozpoutala přestřelka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání