Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Plastiky prsou bez narkózy i atestace?! Případ chlípného chirurga rozplétá slovenský soud

Autor: rc - 
21. října 2021
18:12

Toužily vypadat lépe, plastická operace pro ně ale znamenala muka. Několik pacientek ze Slovenska navštívilo kliniku chirurga Yassina Gh. Lékař měl však soukromou kliniku provozovat ilegálně a zároveň bez atestací. Pacientky operoval pouze s lokální anestézií. Případem se zabývala policie a podle Televize JOJ už bratislavská prokuratura vznesla obvinění. Ukázalo se navíc, že muž si měl obdobným způsobem přivydělávat i v Rakousku!

Na kliniku estetické medicíny v Bratislavě se v roce 2016 vypravila klientka Nikola K. a svěřila se do rukou plastického chirurga Yassina Gh. Ovšem zvětšení prsou se pro ni stalo peklem ve chvíli, kdy ulehla na operační stůl. Podobný zážitek měla i Blanka C. a Klaudia K., které si u chirurga rovněž nechaly zvětšit prsa. Ve všech případech ženy při zákroku neuvěřitelně trpěly. Chirurg měl podle informací televize JOJ dělat zákrok pouze v lokální anestezii! Navíc si měl pořizovat nevhodné fotografie svých pacientek.

Hororové zvěsti ze sálu

Jak televize uvedla, ukázalo se, že chirurg není atestovaný a kliniku provozuje bez řádných povolení. Začala se o něj zajímat policie, která ho v souvislosti se zpackanými zákroky u všech výše jmenovaných žen vyšetřovala pro přečin ublížení na zdraví. Chirurg se měl ale podle televize pouštět do dalších zákroků jako odsávání tuků, operací víček a mnohých dalších.

Jeden z jeho pacientů měl dokonce přijít o nohu. V roce 2013 ho navštívil Jozef A., jenž chtěl ošetřit aterosklerózu končetinových tepen na levé noze. Operace dopadla katastrofálně a jiní lékaři museli muži nohu amputovat.

Televize JOJ přišla s informací, že v případě neatestovaného lékaře již bratislavská prokuratura podala obžalobu. „Ve věci byla na zdejší soud podána obžaloba – 9. září,“ informoval televizi mluvčí krajského soudu Pavol Adamčiak. Soud v současné chvíli případ studuje a doposud nebyl stanoven termín projednávání.

Trpěly i ženy v Rakousku

Ukázalo se, že chirurg měl mít kliniku i ve Vídni, kde se na policii měla obrátit pacientka Rana A. Čtyřiadvacetiletá žena podle informací serveru Heute.at navštívila jeho kliniku ve Vídni-Meidling, kterou provozoval ilegálně. Žena si u něj nechala zvětšit prsa a operace měla stejný průběh jako u pacientek v Bratislavě.

Ranu údajně operoval bez celkové anestezie a ve chvíli, kdy začala křičet bolestí, si měl jít odskočit zakouřit. Navíc podle jejího vyprávění měl civilní oděv, neměl roušku a nepoužil rukavice. Do otevřených ran se ženě dostala infekce, po zpackané plastice nosu se jí špatně dýchá. U chirurga si měla nechat udělat i liposukci.

Video  Falešený chirurg Yassin Gh. údajně prováděl chirurgické zákroky bez řádného oprávnění. Bratislavská prokuratura na něj podala obžalobu.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání