Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Operace křečových žil skončila amputací. Horor na klinice, kde operoval zvrhlý chirurg

Autor: shp - 
22. listopadu 2016
19:10

Falešná klinika plastické chirurgie, na které ordinoval i zvrhlý chirurg Yassine Ghazi Abou Ghoneim, má další problém. Vyšlo najevo, že operace křečových žil na ní skončila jako v hororu. Tragicky se nepovedla a pacientovi musela být amputována noha.

Na tiskové konferenci v Bratislavě to konstatoval předseda Bratislavského samosprávního kraje (BSK) Pavol Frešo. „Proto by se na to měl podívat i Úřad pro dohled nad zdravotní péčí (slovensky starostlivostí – ÚDZS),“ řekl Frešo. ÚDZS dosud dohled nad klinikou neinicioval. Jenže teď vyšlo najevo, že na ní docházelo i k zdravotním operacím.

Nyní máme důkazy a bude muset jednat,“ dodal Frešo. Úřad zatím kontrolu v zařízení nedělá. Kdyby tak učinil, jednal by v rozporu se zákonem. Poskytovatel zdravotní péče se totiž má podle zákona posuzovat jinak. „Zařízení musí mít povolení na provozování a licenci na výkon samostatné zdravotní praxe v povolání lékař,“ vysvětlila mluvčí ÚDZS Andrea Pivarčiová.

Kraji se již ozvali čtyři nespokojení pacienti. Jednomu z nich na klinice operovali křečové žíly v roce 2013. „Nejdřív mu udělali zdravotní komplikace, museli je řešit v zahraničí a nakonec mu amputovali nohu,“ řekl lékař Valerián Potičný. Ostatní podněty se týkaly estetických zákroků na tváři a prsou.

Klinice byla nedávno přerušena činnost, protože neměla povolení k vykonávání plastických operací. A to i když je prováděla. Nechvalně proslula činností zvrhlého chirurga Yassina Ghazhi Abou Ghoneima. Ten si fotil pacientky v narkóze v choulostivých polohách a fotky si pak vystavoval na Instagramu.

kadlicek ( 22. listopadu 2016 23:55 )

Znám zopár prípádov, kedy sa luďom tjé varixy, či ako sa bežno menuje krečové žily aj po operáciji znováj urobíly. Ale hentén paciént v tem prípádě móže byť v kľudu, a má to trvalo vyriéšené, lebo jemu sa tjé varixy, či krečové žily už s istotú neurobijá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání