Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlípný chirurg i přes zákaz ordinuje dál: Nabízí estetické zákroky, na které nemá povolení

Autor: aba - 
11. ledna 2017
20:33

Loni otřásl Slovenskem případ Yassina Ghaziho, muže, který o sobě tvrdí, že je skvělý světový chirurg, přitom na vykonávání zákroků nemá žádné povolení a jeho pacientky si stěžují na doslova řezničinu. Nejenže operoval bez anestezie, dokonce si pacientky během operace fotil a fotky pak sdílel na sociální síť. Dostal zákaz vykonávat praxi a vysokou pokutu, teď je však zpátky v akci!

Zvrhlého chirurga vypátral server Cas.sk, jehož reportérka se na kliniku vydala v utajení. Předstírala, že je pacientka, která má zájem o vyhlazení jizvy na tváři, a na klinice ji nejprve přivítal Yassiniho bratr Hossama s tím, že Yassini je velice zaneprázdněn a má na celý leden plno.

Překvapivě se k němu ale reportérka po pár minutách dostala a Yassini ji začal popisovat, jak provede operaci, a nezapomínal připomínat, že normálně dělá větší a náročnější zákroky a že tohle bude „brnkačka“. Poté reportérce ukázal fotky, které si během operací pořídil, a vyjádřil se i k celému skandálu. „Kolem toho a kolem mojí osoby byla velká aféra. Nemám slovenský certifikát. Jsem totiž o dost výš, mám světovou úroveň,“ kasal se před „pacientkou“.

Server poté oficiálně oslovil Yassiniho, aby jim poskytl svoje stanovisko. „Víte vůbec, kdo já sem? Já jsem mezinárodní lektor mezinárodní estetické společnosti, jsem prezident pro Evropu,“ rozčiloval se po telefonu. Na základě podnětu od deníku šla do kliniky ihned další kontrola. Yassini tvrdil, že fotky, které předtím ukazoval, byly z Itálie.

Podle právníků mu teď může být za porušení zákazu uložena pokuta až 33 tisíc eur. Pokud se navíc prokáže, že skutečně poskytoval zdravotní péči i přes zákaz, mohl by mu hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání