Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký svátek pro Terezu v Pákistánu: Zkrátili jí trest a víc než půlku už má za sebou!

Autor: yks - 
20. října 2021
05:00

Dlouhých osm let a osm měsíců si má podle dosud nepravomocného rozsudku odpykat ve vězení česká občanka Tereza H. (25) za pašování devíti kilogramů heroinu. Vysněné odvolací řízení zůstává v nedohlednu, ovšem zoufalou ženu čekala alespoň jedna dobrá zpráva. Úřady jí totiž znovu snížily trest.

Ten lednový den v roce 2018, kdy Terezu H. zadrželi na mezinárodním letišti v Láhauru, by mladá Češka nejspíš ráda vzala zpět. Celníci tehdy otevřeli její zavazadlo a uvnitř našli velké množství tvrdé drogy určené patrně pro irský trh.

Jsou to již bezmála čtyři roky, co za to Tereza v Pákistánu pyká, ale dosud neslyšela pravomocný verdikt soudu. První rozsudek, kterým ji pákistánská justice potrestala, zněl osm let a osm měsíců za katrem. Tereza tvrdí, že jde o velkou nespravedlnost, a proto podala odvolání, které ovšem ustanovení soudci dosud neprojednali. Naposledy minulé pondělí odročili její kauzu na neurčito.

Z Pákistánu ovšem přicházejí i povzbudivé zprávy. Podle zdroje Blesku obeznámeného s případem české pašeračky jí úřady sníží trest. „U příležitosti svátku Eid Milad-un-Nabi vláda Pákistánu snížila tresty vězňů o tři měsíce. Netýká se to zločinů terorismu a nebezpečných kriminálníků,“ sdělil zdroj.

Nejedná se o první podobnou úlevu, jež Terezu potěšila. Ve skutečnosti již dříve došlo ke snížení tvrdého rozsudku o devět měsíců! V součtu s nejnovější úlevou a po započtení vazby si už tedy Tereza odkroutila čtyři roky a devět měsíců, což je více než polovina vyměřeného trestu.

Tereza tak možná bude moci i trochu oslavovat. Přinejmenším podle pákistánského zdroje Blesku. Svátek Eid Milad-un-Nabi, známý také jako Mawlid, je připomenutím narozenin proroka Muhammada, vězně tak čeká pohoštění v podobě dortu a také svátečních specialit. Snad jí tak lépe uběhne čas při čekání na výsledek odvolacího řízení a na vytouženou cestu domů.

mim33 ( 22. října 2021 23:07 )

Až přijede, perfektně zapadne mezi ostatní české celebrity.

bullshit ( 21. října 2021 12:16 )

Dozajista vyvedl ale dozajista nepašoval 9 kg svinstva.

bullshit ( 21. října 2021 12:14 )

Mladická blbost - pašování 9 kg heroinu (možná opakovaně), tak ty máš dost...

jaja1973 ( 20. října 2021 15:28 )

4 roky a 9 mesiacov? Snáď tri roky a 9 mesiacov

yokky ( 20. října 2021 15:01 )

nevim kam tak specha,nema covid ma jidlo nemusi zehlit.staraji se o ni,co tady????tam se ma super­🤣🤣🤣🤣🤣🤣­🐷🐷🐷🐷🐷🐷­🐔🐔🐔🐔🐔🐔­🆒🆒🆒🆒😂😂­😂😂🤣🤣🤣🤣🐐

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání