Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jeden mrtvý a několik zraněných po střelbě na americké univerzitě: Šlo o druhý útok za poslední týden

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
18. října 2021
06:01

Jeden člověk zemřel a sedm dalších utrpělo zranění při nedělní střelbě v areálu univerzity v americkém státě Louisiana. Uvedla to dnes agentura Reuters, podle které se jednalo o druhý střelecký útok na tomto místě za poslední týden.

Výstřely se ozvaly v jednu hodinu ráno místního času (ráno SELČ) v areálu univerzity ve městečku Grambling na severu Louisiany. Člověk, který při střelbě zemřel, školu nenavštěvoval. Mezi sedmi zraněnými byl jeden student univerzity.

Střelba se odehrála během každoročního srazu studentů. Univerzita zrušila zbytek plánovaných událostí, rovněž pondělní a úterní výuku. Na kampusu platí od 21:30 do šesté hodiny ráno zákaz vycházení. Škola uvedla, že posílí bezpečnost.

Jen o čtyři dny dříve zemřel jeden člověk a tři další utrpěli zranění při střelbě, která se rovněž odehrála v areálu školy. Louisianská policie uvedla, že tyto dva případy spolu zřejmě nesouvisejí. Ze středečního útoku policie podezírá 18letého Jataviouse Carrolla. O útočníkovi z nedělního rána nezveřejnila žádné podrobnosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání