Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dálnice D10 a D5 stála: Hromadné nehody komplikovaly příjezd do Prahy

Aktualizováno -
8. října 2021
17:59
Autor: ČTK, VaB - 
8. října 2021
16:07

Dálnici D10 uzavřela v pátek odpoledne u Pískové Lhoty nehoda celkem pěti aut. Jeden člověk se zranil, policie dopravu odklání u Bezděčína. Stejně tak se stalo i na dálnici D5 ve směru na Prahu. Provoz byl na obou dálnicích obnoven. 

Hromadné nehody v pátek odpoledne zhruba dvě hodiny blokovaly příjezdy do Prahy po dálnicích D5 a D10. Na Mladoboleslavsku se při dvou nehodách srazilo na D10 celkem pět aut. Stejný počet vozů havaroval také na dálnici D5 poblíž Rudné u Prahy. Obě havárie se obešly bez vážnějších zranění. Provoz na dálnicích byl už obnovený.

Na 38. kilometru dálnice D10 u Pískové Lhoty na Mladoboleslavsku do sebe kolem 15:00 narazila dvě auta a krátce poté havarovala tři další, uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Při nehodě se zranili tři lidé. Po dobu odklízení následků nehody policie odkláněla dopravu z dálnice D10 na exitu 40 u Bezděčína. Směr na Turnov byl průjezdný. Kolem 17:00 policie informovala na twitteru, že dálnice D10 je již v plném provozu.

Krátce po 15:00 se srazilo pět aut také na čtvrtém kilometru dálnice D5 těsně před Prahou. Kvůli havárii byla dálnice ve směru na hlavní město uzavřená. Z jednoho auta vytekla na vozovku převážená penetrační nátěr na podlahu. Provoz byl obnoven kolem 17:00.

„Hromadné dopravní nehody na dálnici D10 a D5 se obešly bez vážnějších zranění," uvedla středočeská záchranná služba.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání