Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pád soukromého letadla u Milána: Zemřel miliardář (†68) s rodinou!

Autor: ran - 
5. října 2021
15:22

Dan Petrescu (†68), to je jméno rumunského miliardáře, který spolu s manželkou, synem a dalšími lidmi zahynul při leteckém neštěstí u italského Milána. V neděli se tam jeho soukromé letadlo, které při osudném letu sám pilotoval, roztříštilo o kancelářskou budovu.

S miliardářem Petrescem v plamenech zahynula manželka Regina Dorotea (†65), syn Dan Stefan (†30) a pět dalších lidí v kokpitu. S letadlem, které boháč sám pilotoval, v neděli narazil do prázdné kancelářské budovy na předměstí italského Milána. S miliardářem se na poslední let vydal i italský manažer jednoho start-upu se svojí manželkou a malým synem (†21 měs.).

Letadlo Petresca, jednoho z nejbohatších lidí Rumunska, který měl kromě rumunského i německé občanství, podle svědků hořelo už před nárazem do budovy. Záchranáři z trosek letounu vytáhli osm mrtvých lidí a také černou skříňku, která pomůže kriminalistům zjistit, co bylo příčinou nehody.

Tragédie se stala jen pár minut poté, co skupinka kolem jedné hodiny po poledni vzlétla z jednoho z milánských letišť, uvedl italský list Corriere della SeraSportovnímu letounu, které se mu stalo hrobem, se přezdívá „SUV mezi ultralehkými letadly“.

Petrescu šéfoval velké developerské firmě a byl majitelem řetězce hypermarketů. Není známý jen jako jeden z nejbohatších Rumunů, nýbrž také jako jeden z „nejneviditelnějších“. Nerad se ukazoval na veřejnosti, zato se často vyskytoval v cizině. Sám si zařídil německé občanství, jeho žena Regina měla pro změnu francouzské.

Video  Při pádu malého letadla nedaleko Milána zemřelo osm lidí.  - Twitter
Video se připravuje ...

krapotkin ( 5. října 2021 18:35 )

Kdyby jezdil v Dacii nebo Oltcitu, tak se mu to nestalo.

offline ( 5. října 2021 18:18 )

Myslím, že stejně jako u nás, mají i v Rumunsku miliardářů dostatek a o jeho majetek se taky někdo z famiglia mafiosa už postará.

bullshit ( 5. října 2021 15:48 )

Hlavně že nevzal ssebou nějkého náhodného civilistu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání