Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Úřady varovaly před agresivními vydrami: Pokousaly dítě (9) i pejskařku

Roztomilá zvířátka si většinou získávají sympatie. Tak jako tahle dvojka z pražské zoo.
Roztomilá zvířátka si většinou získávají sympatie. Tak jako tahle dvojka z pražské zoo.  (Autor: Karel Kopáč)
Autor: ČTK - 
28. září 2021
07:38

Několik útoků agresivních vyder zaznamenaly v poslední době úřady ve městě Anchorage na Aljašce. Zatímco před medvědy a losy varují poměrně často, agrese roztomilých zvířátek není běžná ani v tomto regionu. Co náhlý nárůst útoků vyvolává, není jasné.

V poslední době vydry několikrát napadly lidi nebo jejich domácí mazlíčky v některých oblíbených venkovních oblastech, píše agentura AP, která se odvolává na list Anchorage Daily News.

Tento měsíc například u místního kachního rybníka pokousaly devítiletého chlapce, kterému pak zdravotníci na pohotovosti museli aplikovat injekci proti vzteklině. „Tento týden byla pokousána žena, když zachraňovala svého psa před skupinou podobných vyder u Univerzitního jezera," uvedl úřad pro ochranu ryb a divoké zvěře (ADF&G). Na jiném místě u stejného jezera pak vydry pokousaly ještě jiného psa.

Úřad proto vyzývá obyvatele města, aby byli obzvláště opatrní u řek, potoků a jezer. „Kvůli ohrožení bezpečnosti veřejnosti se pokusíme tuto skupinu vyder najít a odstranit. Budeme dbát na to, abychom odstranili pouze zvířata, která projevují toto nezvyklé chování,“ poznamenal úřad v prohlášení.

Vydry občas zaútočí, ale takové chování není u těchto zvířat považováno za běžné, podotkla agentura AP. Úřady na Aljašce zatím nevědí, zda za nedávnými napadeními stojí stejná skupina těchto zvířat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání