Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chlapce (2) v České Skalici pokousal pes a vážně ho zranil: Majitel dostal podmínku

Autor: VaB - 
30. září 2021
13:48

Koncem dubna pokousal v České Skalici velký pes teprve dvouletého chlapce. Dítě bylo po útoku ve vážném stavu. Majitel psa dostal od soudu podmínku, musí navíc zaplatit téměř 200 tisíc korun. 

K incidentu, který jen se štěstím neskončil tragédií, došlo 27. dubna letošního roku v České Skalici. Jiří D. (51) byl se svým psem na procházce, kde potkal známého se svým dvouletým synem. Psa si držel na vodítku u nohy, dítě se pak drželo otce.

Když ale chlapec zatáhl otci za nohavici a vykřikl, pes se ohnal a na dítě zaútočil. „Zasahovali jsme u chlapce pokousaného psem. Na místo vyjela záchranářská posádka a vzlétl vrtulník. Dítě bylo ošetřeno, připojeno na umělou plicní ventilaci a uvedeno do umělého spánku. Následně transportováno do nemocnice v Hradci Králové,“ řekl tehdy Blesku mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Majitel psa se tehdy vyjádřil pro televizi Prima s tím, že je to nešťastná náhoda. „V tom kluk zatáhl za nohavici, udělal takové jako ‚eh‘ a Aron se prostě po něm ohnal,“ vylíčil klíčový okamžik. O několik měsíců později přišel i rozsudek.

Na ten upozornil server Novinky.cz. „Trest byl uložen v souladu s návrhem státního zastupitelství – trest odnětí svobody v trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na zkušební dobu 30 měsíců,“ řekl webu předseda soudu Pavel Ruml. Muž musí pojišťovně zaplatit 49 tisíc korun, poškozenému za výdaje a léčbu 132 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání