Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Sourozenci se propadli ledem do jezera, dívka utonula. Při zásahu zemřel i policista

Autor: ran - 
26. února 2021
22:35

Pod bratrem a sestrou se prolomil led na jezeru v americkém Ohiu, neštěstí přežil jen chlapec (13). Hocha údajně zachránila před utopením jeho 16letá sestra, sama ale ve vodě našla smrt. Chlapec se ji pokusil vytáhnout z ledové vody, bohužel bez úspěchu. Dvojici přispěchal na pomoc policista, který při zásahu zahynul také.

Jezero Rocky Fork v americkém státě Ohio se stalo dějištěm tragédie, při níž zahynuli dva lidé. Podle deníku New York Post k události došlo kolem půl sedmé večer, kdy se pod tenký led probořili dva sourozenci, dívka a chlapec.

Na místo přispěchal strážník Jason Lagore, kterému se však krátce po příjezdu neudělalo dobře a musel být odvezen do nemocnice. Tam krátce nato bohužel zemřel. Příčiny jeho smrti nejsou dosud známé.

Podle televizního kanálu WCPO 9 údajně dívka bratra zachránila před utopením, než sama našla smrt v chladné vodě. Chlapec se ji poté snažil také vytáhnout, hledal ji pod ledem, ale marně. Přeživšího chlapce ošetřili v nemocnici. Nic vážného se mu nestalo, byl jen podchlazený.

Televize doplnila, že potápěči dívku hledali pod ledem čtyři hodiny. Pro rodinu mrtvého policisty jeho kolegové vypsali finanční sbírku. „Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a dalším blízkým strážníka Jasona Lagoreho, který zemřel ve službě včera večer,” uvedla podle deníku zástupkyně místních úřadů Mary Mertzová.

„Naši strážníci a jejich rodiny mají ve svých rukách velkou zodpovědnost a nesou těžké břímě své služby. Jsme jim vděční za jejich práci a za podporu jejich rodin,“ dodala Mertzová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání