Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Exploze plynu v Litovli: Jeden člověk je těžce popálený na celém těle

Aktualizováno -
26. září 2021
14:52
Autor: ČTK - 
25. září 2021
20:08

Hasiči v sobotu večer zasahovali v Litovli na Olomoucku, kde v rodinném domě pravděpodobně vybuchnul plyn. Jeden člověk byl zraněn, utrpěl popáleniny na celém těle. Dům je poničen. Ze sousedních domů bylo evakuováno devět lidí, mezi nimi dvě děti. Statika domů však výbuchem poškozena nebyla. Vyšetřovatel hasičů a policie, statik, chemik a další odborníci v neděli zjišťují okolnosti,řekla mluvčí policie Miluše Zajícová.

 

"Dnes (v neděli 26. 9. pozn. red.) v dopoledních hodinách probíhá na místě včerejšího výbuchu domu v Litovli ohledání. Na místě je přítomen statik, dále chemik z odboru kriminalistické techniky a expertiz, vyšetřovatel hasičů a policie, dva služební speciálně vycvičení psi na vyhledávání ohnisek požárů a vyhledávání návykových látek a také probíhá šetření za účasti kriminalistického technika. Na místě budou zjišťovat, za jakých okolností k výbuchu došlo a co bylo jeho příčinou," uvedla Zajícová.

Zraněný člověk byl transportován vrtulníkem do popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice. Výše škody zatím známá není. Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové byl zraněn mladý člověk. "Utrpěl popáleniny na celém těle, utrpěl inhalační trauma, musel být převeden na umělou plicní ventilaci," řekla  Mikisková. Zdravotníci jej transportovali vrtulníkem do popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice.

V domě v řadové zástavbě pravděpodobně vybuchnul plyn v prvním patře. Hasiči odpojili dům od sítí. "Řádným průzkumem bylo zjištěno, že nedošlo k poškození sousedních domů," uvedl  mluvčí hasičů Radek Buryánek. Požár po výbuchu nevzniknul. Příčina i výše škody jsou zatím neznámé. "Příčiny výbuchu jsou v šetření Policie ČR, se kterou spolupracuje náš vyšetřovatel," uvedl Buryánek.

Video  Výbuch plynu v Koryčanech zabil dva hasiče  - HLAVNÍ ZPRÁVY na CNN Prima NEWS
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání