Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Surfaře napadli dva žraloci bílí! Sportovec popsal děsivou událost

Autor: rix - 
29. září 2021
18:30

Na hrůzný zážitek zavzpomínal surfař Shannon Ainslie. Byl na prkně se svým bráchou, když ho napadli dva žraloci bílí. Jedna z ryb ho srazila z prkna a zakousla se mu do ruky. S těžce zraněnou končetinou, z níž trčela kost a tryskala krev, se mu podařilo dopádlovat na břeh.

Jak uvedl deník The Sun, Shannon Ainslie surfoval na útesu Nahoon v Jižní Africe se svým bráchou, když na něj zaútočili dva čtyřmetroví obávaní žraloci bílí, poté se mu těžce zraněnému jako zázrakem povedlo doplavat na břeh. 

Tehdy patnáctiletý klučina zůstal ve vodě i přes varování svého bratra a jeho kamarádů. Ve vodě cítili vůni sardinek. Jak byli místní zvyklí, takový zápach láká k břehu žraloky. Když se Shannon chystal sjet svou první vlnu, v tu chvíli na něj obávaný predátor zaútočil. Vyhodil ho na chvíli do vzduchu, načež ho stáhl pod hladinu a zakousl se mu do ruky. 

A aby toho nebylo málo, na scénu se přiřítil i druhý žralok. Shannon měl obrovské štěstí. Paryba se mu ohnala po hlavě a rameni, ale naštěstí svůj cíl minula. Paradoxně mu ale útok druhého žraloka možná zachránil život. První z predátorů se totiž v tu chvíli pustil jeho ošklivě poraněné ruky. Shannon se v tu chvíli vynořil z vody a spěchal ke břehu, ačkoli si všiml své napůl amputované paže

Trvalo dalších nekonečně dlouhých dvacet minut, než se nebohý muž dostal na břeh, kde mu ruku zaškrtili ostatní surfaři, aby zamezili krvácení. Shannonův bratr mladíka pak odvezl do nemocnice. 

Po pětihodinovém čekání se konečně dočkal ošetření. Ruku sportovci spravilo třicet stehů a náročná operace. Navzdory Shannonově noční můře se sympatický mladík brzy vrátil do vln. 

Dvojitý útok žraloků bílých je nevídaný, mělo jít o první svého druhu v historii.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání