Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve francouzské čistírně se máchalo 147 tisíc: Klient, v jehož prádle se bankovky našly, se k nim nehlásil!

(ilustrační foto) Ve francouzské čistírně se máchalo 147 tisíc Kč: Klient, v jehož prádle se bankovky našly, se k nim nehlásil!
(ilustrační foto) Ve francouzské čistírně se máchalo 147 tisíc Kč: Klient, v jehož prádle se bankovky našly, se k nim nehlásil!  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
14. září 2021
08:04

Ve francouzském departementu Moselle vzal někdo sousloví o praní špinavých peněz doslova - v místní čistírně se máchalo 5800 eur (147.000 korun) ve sto a dvouseteurových bankovkách. Klient, v jehož prádle se peníze našly, se k nim nehlásil. Majitel čistírny je odevzdal na policii, píše Le Parisien.

"Za 21 let v oboru jsem nic takového nezažil. Našli jsme platební karty, mince, ale tolik bankovek, to nikdy," uvedl Gilles Brach, majitel čistírny v obci Yutz.

Zaměstnance čistírny nejprve k pračce přitáhl neobvyklý zvuk. V bubnu objevili vedle oblečení také tři kuchyňské nože v pouzdru. Francouzi běžně používají veřejné prádelny a klienti sami vkládají své oblečení do praček. V tomto případě starší zákazník nechal prádlo vyprat a platil podle jeho váhy.

Zaměstnankyně prádelny nalezené pouzdro vyhodila, majitel chtěl ale obsah zkontrolovat a našel i peníze. Když si zákazník druhý den přišel prádlo vyzvednout, podle majitele čistírny vypadal zmateně. Za zapomenuté nože se omluvil, ale o penězích nic nevěděl.

VIDEO: Ve spárech policistů a celníků skončil člověk, který si na podvodech přišel na 45 milionů korun.

Video  Ve spárech policistů a celníků skončil člověk, který si na podvodech přišel na 45 milionů korun.  - Celní správa České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání