Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Mazlíček v Sokolově šmejdil u sporáku: Páníčkovi zapálil kuchyň!

Autor: ran, Kateřina Moravcová - 
13. září 2021
05:00

Velké štěstí měli ve středu obyvatelé domu v Sokolově na Karlovarsku. V jednom bytě tam totiž pes zapnul sporák a způsobil tak požár. Člověk by tomu nevěřil, jenže kamera v bytě to zachytila a dokazuje tak, že pokud jde o rodinné mazlíčky, není radno ponechat nic náhodě.

Ve středu v Sokolově jeden „šikovný“ hafan málem způsobil požár bytu. Naštěstí sousedé v sedmipatrovém domě byli ostražití a ucítili kouř dříve, než se požár mohl rozšířit. Kombinace dvou psů, malého bytu, nezajištěného sporáku a plastového nádobí na něm ale mohla způsobit velké neštěstí.

Nájemník bytu, nemocniční údržbář Tomáš (33), vznik nebezpečné situace natočil za své nepřítomnosti na kameru, přes níž může kdykoli zkontrolovat, co se za prahem nemovitosti děje. Na snímku je vidět, jak jedna z jeho feneček Gorie při svém slídění po potravě omylem zapnula sporák.

Na plotýnce se vzňalo plastové nádobí, od něj brzy chytila část vybavení kuchyně. Fenky plápolající oheň silně znepokojil, a tak se schovaly každá do jednoho rohu místnosti. Poradit si se situací ale nedokázaly. Malý byt, situovaný v prvním patře domu, se začal rychle plnit kouřem.

Zápachu spáleniny si ale naštěstí všimli sousedé a přivolaní hasiči si s ještě nerozvinutým požárem rychle poradili. Společně s hasiči se dokonce stihl vrátit i Tomáš, který vše na kameře viděl, a tak bojovníkům s ohněm vlastnoručně otevřel. V zájmu prevence a ochrany zdraví a majetku obyvatel hasiči následně záběry z kamery zveřejnili. A apelují na lidi, ať dbají na požární bezpečnost!

„Jsou-li v bytě ponechána zvířata bez dozoru, je nutné zajistit byt a vše v něm, aby se v maximální míře zamezilo vzniku požáru či jiné mimořádné události,“ nabádají karlovarští hasiči. „Spotřebiče bývají vybavené elektronickými zámky, jež nedovolí nechtěné zapnutí,“ radí, co se pro efektivní prevenci také dá dělat.

Hasiči navrhují i instalovat detektory. „Velmi efektivním prostředkem, který sice nezabrání vzniku požáru, ale dokáže včas upozornit na vznikající požár, jsou detektory. Právě včasné zpozorování a ohlášení požáru může zabránit rozšíření, a tím i velkým škodám, zraněním, či dokonce smrti,“ doplnili k varovnému případu hasiči.

Video  Kamera v bytě zachytila mazlíčka, jak při hledání něčeho k snědku mimoděk zapnul sporák. Kouře z plápolajícího ohně si naštěstí všimli sousedé.  - HZS Karlovarského kraje
Video se připravuje ...

naidka ( 13. září 2021 08:50 )

Pořídit si do minibytu dva psy je nerozum. Dalo se čekat, že z pekelné nudy něco vyvedou, proto si asi majitel pořídil kameru. Může soutěžit s ostatními pejskaři, kteří sledují přes kamery řádění svých psů, v soutěži Sami doma.

kukuku ( 13. září 2021 08:42 )

Celkem slušný bordel. Zřejmě dobrý oddíl.

andy_k ( 13. září 2021 06:53 )

Chytrá fenka, chtěla si ohřát žrádlo.
Páníček je trochu lehkomyslný, když nechává hafany v bytě samotné a plastové misky na sporáku. Sousedi z něj mají určitě radost.

frantacizek ( 13. září 2021 05:10 )

ještě ho majitel naučí hasit a může v klidu z bytu..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání