Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Smrt při motokrosovém závodu: Mladík (†17) zemřel po děsivém pádu!

Autor: ran - 
3. září 2021
15:27

Tvořil s tátou skvělý tým, rýsovala se před ním zářná sportovní kariéra. Bohužel se ale jeho cesta zastavila v pouhých sedmnácti letech. Na šampionátu Velké Británie v jeho milovaném motokrosu si Judea Morrise (†17) našla smrt.

Byla sobota 27. srpna, začínal šampionát v motokrosu ve skotském Dunsu a závodník s číslem 101 se možná viděl opět na stupních vítězů. Tentokrát ale Jude Morris dopadl špatně. Doslova.

Zemřel po pádu na jednom z kritických míst dunské motokrosové trasy. Jude se karambolů nikdy nebál, měl za sebou nejedno zranění, které si přivodil při závodech nebo tréninzích. Nyní ale bohužel své síly přecenil a zemřel nedaleko místa tragického pádu. Záchranáři, kteří mu přispěchali na pomoc, ho už nezachránili, uvedl Daily Star.

O Judeovi se mluvilo jako o vycházející hvězdě, vyhrával jeden závod za druhým. Kamarádi i soupeři na budoucího šampiona smutně vzpomínají na sociálních sítích. „Skvělý kamarád a závodník Jude Morris dnes se svým strojem nešťastně spadl. Strašně špatně se mi to píše, ale svým zraněním bohužel podlehl,“ napsal jeden z jeho motokrosových přátel Simon Aky Atkinson.

Lidé také vyzdvihují Judeovu spolupráci s otcem. „Jude byli s tátou skvělý tým. Jejich partnerství jsem roky obdivoval. Nechali za sebou kus práce a před jejich pokroky smekám. Odpočívej v pokoji, 101,“ připomněl jiný kamarád Judeova tatínka a také číslo, pod kterým jeho nyní už mrtvý syn jezdíval. 

Poct se Jude dočkal i z nejvyšších míst. „Je to strašně smutný den pro nás pro všechny. Jude měl stále úsměv na tváři a hořel celou svou bytostí pro motokros,“ napsal předseda motokrosového svazu Steve McCauley.

„Byl to výjimečně nadaný kluk, jeden z nejzanícenějších a nejvytrvalejších jezdců, které jsem měl tu čest poznat. Jsme v těchto těžkých časech v myšlenkách s Judeovými rodiči Markem a Lucy,“ vysekl Judeovi poklonu a vyjádřil dojemně soustrast Morrisově rodině McCauley. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání