Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena viděla v serpentinách u Karlových Varů umírat manžela (†48) i syna (†12)! Na stejné cestě zahynul i legendární trenér Hlinka

Autor: mor, VaB - 
26. srpna 2021
05:00

Řidiči jedoucí do Karlových Varů po silnici I/6 by si měli dát velký pozor. Jde o úsek serpentin s velkým klesáním a stoupáním. Došlo tady už k mnoha nehodám. Poslední dvě ze srpna byly obzvlášť tragické. Na začátku měsíce tady zemřela žena a její syn (†12), v pondělí pak muž a jeho syn (†12). Tomu navíc přihlížela jeho máma. Na téže silnici zahynul i legendární trenér Ivan Hlinka (†54).

Pondělní tragická nehoda dvou aut, která si vyžádala život muže (†48) a jeho syna (†12), je o to tragičtější, že své dva milované viděla umírat manželka mrtvého řidiče. V druhém autě jela za nimi s druhým potomkem.

Na místě se zhroutila a ošetřit ji musela záchranná služba. „Posádce nebylo pomoci. Řidič z druhého vozidla utrpěl středně těžká poranění,“ řekl mluvčí záchranky Radek Hes. Je to ohromná tragédie, přitom na začátku srpna tady došlo k podobně tragické nehodě, která se stala na téměř totožném místě. Při srážce dvou aut tady zemřela matka (†42) se synem (†12).

Podle dopravních expertů si za nehodovost můžou často řidiči sami. „Mohu potvrdit, že za nás je aktuálně tato silnice nejnebezpečnější v celém Karlovarském kraji. Mohou za to ale řidiči, kteří zde nedodržují povolenou rychlost a nepřizpůsobují ji počasí. Přeceňují síly své i svých vozidel,“ řekl Lukáš Hutta z Asociace Záchranný kruh. K posledním dvěma tragickým nehodám došlo ve chvíli, kdy v místě pršelo a vozovka byla mokrá.

Podle informací hasičů Karlovarského kraje je zřejmé, že nejčastějším nehodovým úsekem je ten u střelnice. „Úsek silnice I/6 od výjezdů z Karlových Varů je prakticky až na hranici kraje z pohledu hasičů místem s častými dopravními nehodami. Na těchto mapkách je úsek z Varů k odbočce na Olšova Vrata. Jsou zde vyznačena místa, kde hasiči zasahovali u dopravních nehod od začátku roku 2018 do včerejšího dne," uvedli na facebooku

Nehodovost na silnici I/6 u Karlových Varů podle hasičů. Nehodovost na silnici I/6 u Karlových Varů podle hasičů. | HZS Karlovarského kraje

Ředitelství silnic a dálnic plánuje povrch nastříkat červenou protiskluzovou barvou, která už ale na mnoha místech je. „Kromě lepší přilnavosti má červená barva i psychologický efekt na řidiče. Nedávno zde ale byla umístěna dopravní značka s doporučenou rychlostí 70 km/h při mokré vozovce,“ dodává policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Zemřel tu i Ivan Hlinka

Osudovou se stala silnice i Ivanu Hlinkovi, reprezentačnímu hokejovému trenérovi a olympijskému vítězi z Nagana. K nehodě došlo 16. srpna 2004, i jeho auto jelo příliš rychle. Za havárii ale mohl před lety řidič dodávky František Veleta, který si přejezdem přes dvojitou čáru zkracoval cestu domů a střetl se tak s autem trenéra. Za nehodu byl odsouzen a pět let nesměl řídit.

Tara-Tara ( 26. srpna 2021 09:38 )

raději bych tu havárku Ivana Hlinky moc nepřipomínala

j_dc_cv ( 26. srpna 2021 07:51 )

Dejte pokoj s těmi názvy... Silnice smrti.
Velký kulový. Je to normální silnice s dobrým povrchem. Že tam pár lidí letí jako i*d*i/oti, za to silnice nemůže.
Denně tudy jedou tisíce aut a nestane se nic.
Prej silnice smrti...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání