Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šokující obrázek z Kandaháru: Tálibánci pod vrtulník zavěsili oběšeného tlumočníka?!

Autor: rix - 
1. září 2021
13:11

Poté, co se Tálibánci zmocnili americké techniky, vzlétli s jedním z vrtulníků Black Hawk a pod něj přivázali neznámou osobu. Jedná se o zavražděného amerického tlumočníka?!

Na záběrech zveřejněných na twitteru je vidět, jak Tálibánci letí s americkým vrtulníkem Black Hawk, přičemž na laně pod strojem visí neznámá osoba. Video na twitter vložil účet Talib Times. „V těchto chvílích naše letectvo hlídkuje nad městem Kandahár,“ stálo v tweetu. 

V klipu je ale jasně vidět, že pod vrtulníkem někdo visí. Není však na první pohled zřejmé, zda je tam pouze připoután žijící člověk, nebo jde o jednu z obětí řádění Tálibánců. Někteří novináři trvali na tom, že jde o oběšence, se kterým se ozbrojenci takto chlubili, uvedl deník New York Times.

„Další snímek, který zachycuje svět v nové éře teroru,“ tweetoval indický televizní moderátor Sudhir Chaudhary. „Tálibán oběsil osobu, předpokládá se, že jde o amerického tlumočníka. Takto se teď budou využívat americké helikoptéry,“ dodal Chaudhary.

„Talibán někoho pověsil na americký Black Hawk, chce se mi z toho zvracet. Joe Biden je za toto zodpovědný,“ uvedla podcasterka Liz Wheelerová.

Mimo vrtulníků Tálibán po afghánské armádě zdědil i další americkou techniku. Zadarmo se ozbrojenci dostali k samopalům, puškám, tankům nebo obrněným vozidlům.

Video  Mrazivé záběry z Afghánistánu: Zoufalý útěk na podvozku letadla  - Twitter
Video se připravuje ...

 

ANO_travit_psy ( 5. září 2021 19:34 )

To vás učí na školeních KSČ?

buban ( 2. září 2021 18:58 )

No i v tomto článku píší o tom,že šlo o amerického tlumočníka.A není jasné,jak staré to foto,resp.ta událost,je.

Ksel ( 2. září 2021 12:40 )

Talibaňáci jsou ve využívání vrtulníků velmi nápadití, resp. kreativní. Dík za možnost originálně usmrcovat patří politickému hochštaplerovi Bidenovi.

Ksel ( 2. září 2021 12:34 )

Nedivím se, že každý druhý Afghánec je tlumočník, aby mohl zmizet na Západ. Já bych se taky včas vydával za tlumočníka, abych si zajistil únikovou cestu. Ovšem primárně padá vina za zvěrstva Talibanu na USA, neboť právě Taliban je enfant terrible strýčka Sama.

gabreta ( 2. září 2021 08:31 )

Šokujících obrázků jsme si užily dost, když Amíci ve Vietnamu vyhazovali z vrtulníků zajatce!! A to nebyli nevzdělaní pastevci koz v sandálech, ale elita lidstva!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání