Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Agresor v Hradci Králové napadl souseda a vyhrožoval policistům: K zemi ho srazil taser

Autor: VaB - 
27. srpna 2021
13:00

Začalo to sousedskou rozepří a napadením jednoho z mužů. Útočník se zabarikádoval v bytě a vyhrožoval násilím. A tak přišel ke slovu policejní taser.

V týdnu došlo v jednom z domů  v Hradci Králové k sousedské hádce. Muž (40) měl napadnout souseda, utéct domů a tam se zabarikádovat. Když na místo dorazila hlídka policie, snažila se s agresorem navázat kontakt.

Útočník ale odmítal opustit byt. Agrese se stupňovala, začal vyhazovat skleněné věci z okna, došlo i na železnou tyč a nože. Policie už nechtěla déle čekat, hrozilo, že by mohl někomu ublížit.

Když se jim společně s hasiči podařilo překonat vstupní dveře, útočník vyhrožoval, že proti nim použije střelnou zbraň. Pak na místo dorazila prvosledová hlídka, ale muž nadále odmítal spolupracovat. V jednu chvíli se dokonce vydal proti policistovi s železnou tyčí v ruce.

Když už nebylo zbytí, policisté vběhli do bytu a muže zpacifikovali za pomocí taseru. Ten se pak už se jen skácel k zemi. „Z důvodu svého chování byl předán do péče lékařů. Na základě jejich závěru bude záležet i jeho další osud. Muž se dopustil několikerého protiprávního jednání, přesná právní kvalifikace bude ustanovena,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.

Video  Muže uklidnil až taser.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Citronel ( 27. srpna 2021 16:20 )

Neustálým hlukem mě soused taky obtěžuje a pána chápu, jestli ještě dělá na směny, to je pak o rozum. Klid musí být v noci, ale ten kdo pracuje obráceně, na něj se nebere žádná ohleduplnost. Chápu, když se někdo přistěhuje a asi bude předělávat jádro a pak bude měsíce vrtat, ale aby někdo předělával byt přes 20 let, to je na odstřel. Jestli má za sousedy vořvaný cigány, tak to by mělo být polehčující a pochopitelné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání