Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dramatické video z policejní honičky: Zloděje vyčmuchal pes, policista pak muže složil do křoví

Autor: VaB - 
5. února 2021
12:17

Policejní pes Kimmy našel u garáží zloděje, ukrýval se ve křoví. Muž se dal na útěk, po dvou hodinách ho ale dopadlo několik policejních hlídek. Snažil se kličkovat, nakonec po něm jeden z policistů skočil a shodil ho do křoví. Hrozí mu osmiletý trest.

První únorový den byl operačním důstojníkem vyslán policejní psovod se svým psem Kimmym do jedné z garáží rodinného domu na Hradecku. Když začal pes pátrat v okolí, našel ukrývající se osobu v křoví. 

Před policistou začal muž okamžitě utíkat. „Nereagoval na výzvy a psovod spolu s dalšími přivolanými hlídkami policistů z obvodního oddělení začali muže pronásledovat. Osmadvacetiletého muže nakonec zadrželi policisté z pohotovostního a eskortního oddělení,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Muž se před policisty snažil utéct, kličkoval i po silnici. Bylo to ale marné, jeden z policistů po něm skočil a složil ho do křoví u silnice. „Psovod se psem později na místě vypátral většinu odcizených věcí, mezi kterými bylo běžkařské vybavení, motorové pily, dílenské součástky a štípací sekery v hodnotě téměř 40 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Pokud bude muž uznán vinným, může mu za krádež v nouzovém stavu hrozit až osmiletý pobyt ve vězení. „Kromě toho je mladík stíhán i za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, kdy měl na různých místech Hradce Králové ve více než 100 případů distribuovat marihuanu a pervitin,“ dodala mluvčí.

Video  Zadržení muže na Hradecku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání