Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Policejní trojboj? Prchajícího cizince hlídka pronásledovala v autě, pěšky i na vypůjčeném kole

Autor: jel - 
30. dubna 2021
17:04

Při běžné silniční kontrole v Hradci Králové policisté zjistili, že v zastaveném vozidle se nachází cizinec. Ten se odmítl identifikovat a následně se dal na útěk. Hlídka se rozhodla rozdělit a pronásledovat ho jak v autě, tak pěšky. Díky náhodnému cyklistovi jej pak pronásledovali i na kole. Ukázalo se, že v České republice pobývá neoprávněně.

V úterý v Hradci Králové zastavila hlídka automobil značky Volkswagen a měla v plánu provést běžnou silniční kontrolu. Při ní si však všimla cizince, který odmítl prokázat svou totožnost. 

„Proto byl poučen, ze strany policie, že pokud nebude spolupracovat, bude za účelem zjištění totožnosti předán kolegům z cizinecké policie,“ popsala situaci policejní mluvčí Lucie Konečná.

Pomohl jim cyklista

Po tomto upozornění se však muž dal na útěk. Hlídka ho ihned začala stíhat služebním vozem, jenže cizinec najednou změnil směr. Policisté se proto rozdělili a pronásledovali ho jak v autě tak pěšky.

Do akce se navíc zničehonic zapojil kolemjedoucí cyklista. „Běžícímu policistovi přitom významně pomohl i cyklista, který jel souhrou okolností ve stejnou chvíli okolo a do akce se tak také ,zapojil', neboť policistovi půjčil své kolo,“ uvedla mluvčí. 

Po dopadení byl muž předán cizinecké policii, která zjistila, že má u sebe padělané doklady a v České republice pobývá nelegálně. „Policisté s ním vzhledem k tomu zahájili řízení o správním vyhoštění, kdy do stanovené doby bude muset opustit území České republiky a dalších členských států Evropské unie,“ uzavřela Konečná.

Video  Policisté pronásledovali cizince v autě, pěšky i na kole  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání